COM TREBALLEM?

L’escola és rural i cíclica .Això vol dir que cada aula normalment té 2 cursos junts , els del seu cicle : (Ed Infantil , Cicle Inicial, cicle Mitjà i cicle Superior ) . De vegades ,el treball amb l’alumnat es realitza conjuntament.

Cada curs de primària treballa el Currículum que  li correspon però algunes vegades , aquest Currículum es treballa d’una manera conjunta ambdós cursos i cadascú ho fa segons la seva capacitat.

Altres  vegades treballem per Racons , Projectes , en grups Cooperatius , individualment , per parelles , grups reduïts…. segons el treball que estiguem fent en aquell moment o segons la capacitat que volem desenvolupar.

El Projecte de la Cooperativa  el fem entre tots, tota l’escola conjuntament .Tots lluitem per un mateix objectiu.

Assajant la compra -venda

 

IMG_0093    

També  treballem tots junts les festes tradicionals , l’educació EN VALORS ,  activitats  solidàries com ajuts a ONGs o l’ecologia i mediambient , L’Agenda 21 , …. educació en la SALUT amb el Pla de consum de la fruita , el Dia de la Pau ,etc…

La Metodologia

És activa i motivadora, perquè implica la participació del nen en el seu procés d’ aprenentatge i promou el seu desenvolupament integral.

A l’ educació Infantil , s’utilitza una metodologia que parteix dels interessos del nen i fomenta l’ observació, la manipulació, la creativitat, la comunicació i l’ autonomia prioritzant e l treball per racons i per Projectes.

El Pati .

En el pati es desenvolupa el temps l’esbarjo  de 11 h a 11’30 h tots els dies de la setmana.

Aquest és un temps per a lleure, jugar sol o amb els amics /amigues, practicar esports lliures , jugar amb la sorra , al joc simbòlic o regar les plantes , bescanviar cromos ,  jugar a caniques o a saltar a la corda.

EL temps que s’usa en el pati serveix per a socialitzar al nen /a , fer amics/gues  i aprendre a relacionar-se espontàniament.

També és un espai de treball .Allí aprenem i treballem en el pati , o fem una dansa, investiguem , observem algun ocell o centpeus o arbre i fins i tot , l’evolució d’una planta de l’hort ….

Buscant material per un projecte   d’aula

L’AMPA de l’escola complementa l’educació organitzant algunes activitats extraescolars com patinatge , teatre, anglès, escoles esportives….

Articles recents

Aquesta setmana hem fet una visita tots els nens i nens de l’escola , al MUSEU DE LA FUNDACIÓ SORIGUÉ .

Hem anat a descobrir l’autor ÒSCAR MUÑOZ, reconegut artista internacional contemporani. Un cop allí ens hem dividit en diferents tallers segons el curs .Hem observat amb més profunditat algunes de les obres d’art, les hem analitzat i comentat .També hem pogut donar la nostra opinió .

 

  1. PATI Deixa un comentari
  2. SOLIDARITAT PEL MESTRE ASSASINAT A L’INSTITUT. Deixa un comentari
  3. ACTUALITAT Deixa un comentari
  4. ACTUALITAT 13-14 Deixa un comentari
  5. Llívia Coop desicions finals Deixa un comentari
  6. Les cabanes de cicle mitjà Deixa un comentari
  7. Sortida al Món Sant Benet Deixa un comentari
  8. Deixa un comentari
  9. Els tallers de la diada de Sant Jordi 2013 Deixa un comentari