Dimarts 29 de novembre, dins del projecte Ens Mengem la Vall, les i els alumnes de cicle superior vam anar a Llanars. Més amunt del camp de tir, ens esperava en Joan Moret, president de l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès, al costat del camp on pasturaven les seves eugues i els seus poltres.
En Joan ens va explicar com l’euga catalana, a primers de segle XX, es va creuar amb altres races, i ara, en l’actualitat, a les nostres muntanyes hi pasturen Cavalls Pirinencs Catalans; què és i què fa l’associació i la Federació del Cavall Pirinenc Català; com és el cicle de vida dels cavalls, les eugues i els poltres; quina és la problemàtica dels nostres ramaders de cavalls de carn amb les lleis de Brussel•les; i, quines són les qualitats i els valors de la carn de poltre.
Sota el sol de tarda, va arribar al moment més esperat i tots plegats van poder veure i tocar, de ben a prop, les eugues.
Moltes gràcies Joan!!
Aquesta activitat del projecte Ens Mengem la Vall, en què col•laboren les Cuines de la Vall de Camprodon, l’escola Dr. Robert, la cooperativa ramadera de Molló, l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont, té com a eixos principals la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conformen el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració.