Dins les festivitats escolars, la Castanyada, any rere any, acompanya amb els seus dolços la celebració de la diada de la nostra mainada.
Dimarts i dimecres, 25 i 26 d’octubre respectivament, els alumnes de cicle mitjà i els de P5 de l’escola Dr. Robert, van preparar els panellets per a tots els i les alumnes del col.legi. El taller de panellets, aquest any, ha creat unes dolces complicitats amb el projecte Ens mengem la Vall, i les i els joves pastissers van poder tenir uns mestre d’excepció, l’Alícia i en David del restaurant i casa rural Mas el Sunyer de Beget, membres de l’associació de les Cuines de la Vall de Camprodon.
Les i els alumnes de cicle mitjà van preparar els seus panellets amb trumfes de la Vall de Camprodon, seguint la línia del projecte i desenvolupant la segona activitat relacionada amb aquest producte agroalimentari de la nostra Vall. Tercer i quart van preparar més de 300 panellets amb les varietats de pinyons, de cirera i de coco. Les i els alumnes de P5 també van preparar els seus panellets amb trumfes de la Vall. Els més petits en van fer més de 100 amb les varietats de mores, de coco i de xocolata, que va fer les delícies de la mainada quan, després de la feina, van poder llepar-se els dits.
El projecte Ens Mengem la Vall, on col·laboren les Cuines de la Vall de Camprodon, l’escola Dr. Robert, la cooperativa ramadera de Molló, l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont, té com a eixos principals la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conformen el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració. La concreció del projecte inclou el treball a l’aula, sortides i activitats de camp i taller formatius i de debat, tant pels alumnes, com per les famílies.
Projecte Ens Mengem la Vall
Col·laboració entre: Cuines de la Vall de Camprodon, Escola Dr. Robert de Camprodon, Ramadera de Molló, SCCL, Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès i Fundació Jaume Casademont