TRIA DE MULATS

Una nova activitat, Anem a la Tria de Mulats, continua amb el cronograma del projecte Ens Mengem la Vall, de les Cuines de la Vall de Camprodon, guanyador d’una de les beques Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont.

El dijous 13 d’octubre, el cicle superior de l’escola, varem anar a la tria de mulats. Els de sisè han matinat. A les vuit del matí han marxat de Camprodon cap a Freixenet, on en Josep i en Joan del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon, els guiaran des de la muntanya de Freixenet a Espinavell.
Els de cinquè, a les nou, han pujat amb l’autocar de la Teisa cap a Espinavell. Tot estava ben ple de cotxes.
Des del mirador gelosament guardat, just davant del riu, l’espectacle de l’arribada dels cavalls, les eugues i els poltres dels diferents escamots, desfila davant els nostres ulls.

Més tard, en David Sanromà, ex eugasser de Rojà, ens explica com és el cicle de vida dels cavalls, les eugues i els poltres; quina és la feina de l’eugasser i com va aprendre l’ofici al costat d’en Cisco del Carol; i com és i què vol dir “triar els mulats”.

Després, la visita pels tancats dels propietaris, passejar entre les parades de la fira de productes agroalimentaris i el lliurament de premis del concurs, anuncien la tornada a l’escola.

Moltes gràcies Josep i Joan!

Moltes gràcies David!

Aquest article s'ha publicat dins de GENERAL i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.