DE CUINERS I CUINERES!

Aquesta setmana és el torn de la cuina!
Com és tradició fem els BUNYOLS DE QUARESMA i els nens i nenes encarregats de fer-ho són els de P3, P4 i P5. La classe de les Àguiles (1r) i les Granotes (2n) faran MONES DE PASQUA per llepar-se’n els dits!

La primera feina que hem tingut ha estat llegir la recepta , mirar quins ingredients necessitaríem i les quantitats!

Després la preparació: quins passos hem de seguir?

Quan ho hem tingut clar, ens hem posat el davantal i…apa! A cuinar!

Aquí us deixem la recepta perquè us animeu a fer-ne a casa aquests dies. I no patiu si no en sabeu… nosaltres ja n’hem après!

BUNYOLS DE QUARESMA

Ingredients

  • 1 Kg. de Farina
  • ½ dotzena d’ous
  • ¼ de litre de Llet
  • Sucre (2 tasses de cafè)
  • Anís (3 tasses de cafè)
  • Ratlladura d’una Llimona
  • 100g. de Mantega
  • Un polsim de sal
  • Llevat de París 50g.
  • Llevat de pa 50g

 

Preparació

1. Desfer el llevat amb una mica de llet

2. Desfer la mantega.

3. Barrejar tots els ingredients dins d’una cassola gran.

4. Amassar ben amassat fins que la pasta no s’enganxi a les mans.

5. Deixar reposar fins que la massa pugi.

6. En una paella amb oli d’oliva ben calent fregir-los, agafant la pasta dels bunyols amb dues culleretes untades amb oli i deixar-la dins la paella.

7. Un cop fregits posar-los en unes safates i posar-hi sucre pel damunt.

Bon profit i recordeu que les tradicions formen part de la nostra manera de ser com a poble.

Són una joia a conservar!

 


Quant a escola Doctor Robert

La nostra escola està situada a Camprodon. Està envoltada d'un entorn natural meravellós i de gran bellesa com són els Pirineus i d'un entorn arquitectònic, històric-romànic, com és el Monestir de Sant Pere. L’adreça és : Plaça Sta. Maria, nº8 – 17867 – CAMPRODON Us podeu posar en contacte amb l’escola per telèfon al 972740260, o bé pel correu electrònic : b7000779@xtec.cat
Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.