DISSECCIÓ DE PULMONS I COR

Informa: Maiomuna Bah, Nadina Clop, Evelyn Lluís i Amin Moussa

El passat dimecres, 27 d’octubre vam fer un experiment amb uns pulmons i un cor de xai per veure com eren tant per dins com per fora.

Ens vam posar com científics amb bata i guants. Teníem un full amb instruccions. Primer vam mirar per fora: els pulmons, el cor i la tràquea. Després ens vam fixar més amb els pulmons, en la seva textura (són tous i esponjosos) i forma. El dret tenia 3 parts (lòbuls) en canvi l’esquerre en tenia 2 i era més petit perquè hi ha el cor. Vam posar un tub dins la tràquea que comunica amb els pulmons i vam donar aire amb una xeringa i es van inflar. Seguidament vam tallar la tràquea (que està formada per anelles) i era molt dura. Al final de la tràquea vam observar dos conductes que anaven un a cada pulmó, eren els bronquis. Vam continuar tallant i vam veure molts bronquíols. Vam ficar un tros de pulmó l’ aigua i vam observar que flotava.

Després vam fer la dissecció del cor, vam tallar el cor per la meitat amb les tisores i vam veure les aurícules i els ventricles. També vam observar les arteries i venes que entren al cor. Les arteries són més gruixudes que les venes.

Va ser molt divertit, vam aprendre moltes coses i vam experimentar molt !!!

       

Fotos

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.