LA VINYA I EL VI

Informa; Alumnes de 4tB

El dia 18 d’octubre vam anar a la casa de la Culla a fer una activitat sobre la vinya i el vi.

Vam baixar a l’hort i ens van ensenyar les parts del cep i les eines que utilitzaven fa molts anys per treballar la vinya. Vam veure les tines, ens van ensenyar per on sortia el vi i  vam entrar a dins per veure com eren. També vam visitar el celler de la casa, on hi havia les botes que és on guardaven el vi.

Després vam anar a una aula on ens van explicar que hi ha una espècie d’insecte que és diu fil.loxera que es posa a l’arrel del cep i el pot matar. Fa anys per solucionar el problema de la fil.losera vam fer servir ceps americans. Vam fer un empelt que és barrejar un cep americà i una branca de Picapoll blanc o Mandó.

Per acabar la visita vam premsar el raïm per fer most. Primer vam aixafar el raïm amb uns bastons i després amb unes fustes.  Al final vam poder tastar el most. Estava boníssim!!

Fotos

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.