EL VOLCÀ CUMBRE VIEJA

Informa: 4t C

El dia 19 de setembre un volcà de La Palma va entrar en erupció. Aquest volcà es diu Cumbre Vieja i feia 50 anys que no entrava en erupció.

A la majoria de nens i nenes de 4t ens va interessar molt la noticia i és per això que hem fet diferents activitats per tenir més informació.

La primera activitat que hem fet ha sigut mirar un vídeo de l’InfoK que ens ha servit per conèixer el que realment ha passat a La Palma. El que més ens ha cridat l’atenció ha sigut que feia una setmana que el volcà avisava que erupcionaria amb més de 6.000 petits terratrèmols, que més de 5.000 persones han hagut de marxar de les seves cases, que la lava ha destrossat tot el que s’ha trobat per davant del seu  recorregut, etc. El vídeo també ens ha servit per aprendre algunes de les parts del volcà, com per exemple la colada.

La segona activitat que hem fet ha sigut una fitxa amb diferents preguntes sobre el vídeo de l’InfoK. També hem estat parlant sobre com se senten les persones que han hagut de marxar de les seves cases i les que que han perdut les plantacions de plataners.

Per últim, hem fet un desplegable que ens ha servit per aprendre totes les parts d’un volcà, que són les següents: la càmbra magmàtica, el mantell, l’escorça, la xemeneia, el cràter, la lava, la colada, el con volcànic, el fum, els gasos i la cendra.

Ens ha agradat molt fer aquestes activitats!

Fins aviat!

Clica la imatge per veure més fotos

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.