ORIENTACIONS FAMÍLIES

La Nati Bergadà ha fet un blog per a pares i mares inquiets/es, ha començat amb algunes propostes, però n’anirà afegint, us deixem l’enllaç aquí sota:

Enllaç al bloc

I les primeres activitats que, inicialment, va incloure en aquest bloc són les següents:

  1. Endevina, endevinalla… Quin animal és?: En aquest article descobrireu un recull de 20 endevinalles d’animals que us permetran gaudir d’una bona estona amb els vostres fills i filles.
  2. 88 experiments per fer amb l’aigua: Podem aprofitar aquests dies de confinament per experimentar amb els fills i filles. L’experimentació és una de les grans fons d’aprenentatge que permeten als infants interaccionar amb el món que ens envolta i aprendre. En aquest article descobrireu un recull d’experiments senzills que us permetran aprendre moltes coses sobre l’aigua.
  3. Recuperem els jocs de cartes tradicionals :  Aquests dies de confinament podem aprofitar estones en família per gaudir amb els jocs de cartes tradicionals.  En aquest article descobrireu 8 jocs de cartes amb els que segur que heu jugat en alguna ocasió. Són jocs fàcils que us faran gaudir d’una bona estona plegats, grans i petits.
  4. 50 Dibuixos d’animals que es fan resseguint les mans :  Durant aquests dies a casa, cal anar combinant diferents tipologies d’activitats que ens permetin treballar la vessant musical, l’educació artística, l’eduació física, les ciències naturals, la llengua i la lectura, el raonament matemàtic…  podem trobar moments per tot.
  5. Fem acrosport en família: Aquests dies tancats a casa no ens podem quedar parats. Cal que movem el cos i fem activitat física, si pot ser diàriament, per mantenir el nostre cos tonificat i tenir bona salut.
  6. 15 animals genials que podeu crear amb rotllos de paper de vàter: Comença setmana santa i cal aprofitar aquests dies per fer activitats lúdiques i educatives amb els nostres fills i filles. Una molt bona activitat que podem fer, és elaborar conjuntament un treball manual. En aquest article descobrireu com fer animals de manera fàcil, divertida i amb materials que segur que teniu a casa.
  7. 40 Recursos per gaudir aprenent dels animals: Als vostres fills i filles els agraden els animals? A molts infants i  adults ens fascina descobrir coses del món animal: com són, on viuen, què mengen, com cacen, com es relacionen, com es comuniquen, com es reprodueixen, com neixen… i un llarg etcètera d’altres activitats i característiques apassionants dels animals.
  8. Com potenciar que els nostres fills siguin bons lectors: La lectura es treballa a l’escola i s’hi dediquen hores i esforços, però per adquirir un bon hàbit lector és molt important la feina que es fa a casa. Sense la implicació de les families en l’impuls de la lectura, dificilment els nostres fills/es adquiriran un bon hàbit lector.
  9. El gran repte dels llumins: Com aneu de lògica i enginy? Aquest article presenta el gran repte dels llumins. Es tracta d’una serie de jocs que permeten exercitar la ment i posar a prova la intel·ligència visual i les capacitats lògiques de grans i petits.
  10. Fem ioga amb els nostres fills i filles: La situació extraordinària de confinament, que estem vivint, no és fàcil de viure ni per petits ni per grans. Cal que aprenguem a viure aquesta realitat de la millor manera possible i, si pot ser, extreure’n un aprenentatge de vida que ens permeti a tots créixer com a persones.
  11. Consells per viure millor el confinament: Amb l’aparició del Coronavirus les nostres vides han canviat completament. Durant aquests primers dies ens hem intentat adaptar a aquesta nova situació de la millor manera possible. Segurament hi ha coses que a nivell familiar ens funcionen bé i altres que potser no tant.És important que parem i reflexionem conjuntament amb els nostres fills i filles, i ens preguntem com han anat aquests primers dies de confinament.
  12. Com fer un avió de paper de 13 maneres diferents: Les coses senzilles acostumen a ser les que més diverteixen als nens i nenes. Un exemple claríssim és el cas dels avions de paper.
  13. Què ensenya el Coronavirus als nostres fills/es?: Per fer front a la pandèmia de Coronavirus, ens hem hagut de quedar tots confinats a casa. Això ha provocat grans canvis en les nostres vides: han canviat totalment les nostres rutines i la nostra vessant social s’ha vist totalment afectada.
  14. 63 Recursos per cantar a casa: La música i el cant ens ajuda a millorar el nostre estat d’ànim i, a més, ens aporta grans beneficis per la salut.
  15. Descobreix com treballar el càlcul mental amb els teus fills: Aquest article explica quatre estratègies que poden ser útils per treballar de diferents maneres el càlcul mental amb els vostres fills/es. És important que els infants agafin seguretat i agilitat en el càlcul mental. Des de l’escola es treballa, però també és important que des de casa, en l’àmbit familiar, es reforci.
  16. Quines tasques de la llar poden fer els nostres fills/es?: Les persones que conviuen en una casa han de ser conscients que, en la mesura que sigui possible, cal que tots participin i col·laborin perquè a la casa s’hi pugui viure bé.
  17. La màgia de les ombres: En aquest article descobrireu un gran ventall de propostes d’animals que podreu crear fent ombres Xineses, simplement caldrà que entrellaceu els dits amb habilitat. La diversió està assegurada.
  18. 15 Curtmetratges que agradaran molt als teus fills: Als infants els atrauen molt les pantalles, és com una mena d’imant per ells que els xucla sense que ni se n’adonin. Un cop hi estan atrapats podrien passar-hi hores “enganxats”. Val la pena aprofitar aquesta atracció que hi tenen per buscar recursos que, a part de ser lúdics i que els agradin, siguin educatius.
  19. 35 Jocs de taula per gaudir amb tota la família: Els jocs de taula són un gran recurs per gaudir d’una bona estona en família.
  20. Gaudim pintant mandales amb els nostres fills: Aquest article recull  mandales per poder gaudir tota la família d’un moment de tranquil·litat que segur que aportarà grans beneficis.
  21. 20 Sèries per veure amb tota la família: Una bona oportunitat de gaudir en família és mirar conjuntament una sèrie. És important tenir en compte les edats dels nostres fills/es per poder trobar una sèrie que sigui adequada i educativa per tota la família. Aquest article conté 20 sèries per veure amb tota la família.
  22. Com crear un horari d’activitats per fer amb els infants i adolescents: En aquest article es proposa crear un horari amb els infants i adolescents per sobreviure als dies de confinament a casa. Cal tenir en compte que en el nostre dia a dia tant els petits com els grans estem acostumats a tenir unes agendes molt plenes i viure el nostre dia a dia amb molt de ritme. En aquesta situació que ens trobem actualment s’ha trencat totalment el nostre ritme diari i les nostres rutines. Això fa que tots ens sentim fora de lloc i una mica incòmodes.Per poder adaptar-nos a aquesta situació cal tornar a crear una nova rutina, encara que sigui temporal, que ens permeti estructurar-nos i donar estabilitat per poder superar, de la millor manera possible, aquests dies de confinament. És recomanable que adults i infants/adolescents programem conjuntament què voldrem fer al llarg de la jornada. D’aquesta manera els nostres fills poden preveure les activitats que es duran a terme durant el dia i això els donarà més estabilitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *