Pic de l´Infern (2860 m)

Esvelt pic fronterer que domina el circ de Carançà. Amagat des del Sud i imponent des del Nord. Val la pena acostar-s´hi, per banyar-se en la contemplació de les línies austeres i dels calzes que contenen la gloriosa saba de la vida eterna. El nom que l´hi han donat no li fa justícia, ja que la puresa, el silenci i l´elevació que presenta inspira noms més propers a la divinitat. Benvinguts sigueu a l´esplendor dels Pirineus orientals. 2h 08′ d´ascensió i uns 800 m de desnivell aprox.
    Des de Camprodon (Ripollès) anem cap a l´estació d´esquí Vallter 2000. 1,6 km més amunt del rètol d´entrada, trobem a mà dreta un petit pla on deixar el cotxe (pàrquing d´Ulldeter, 2085 m). A l´altra costat de la carretera ja veiem un parell de rètols que ens indiquen l´inici del sender.

 

    Ens enfilem per l´evident itinerari -GR 11-, que ràpidament guanya alçada i ens situa davant del refugi d´Ulldeter (2220 m, 16′). El rodegem i per la part de darrera seguim el camí que remunta fins a l´ample coll de la Marrana (2515 m, 47′). Cruïlla de senders amb pal indicador.