APROFITA ELS RECURSOS

dsc02301>collages
La visita a una exposició de fotografies, com la que vam fer la nostra escola, a “Escoles del món” és una bona eina per escriure una bona descripció. Vam repartir les fotografies entre tots els alumnes i van escriure unes descripcions ben riques de detalls.
Si voleu veure alguna fotografia amb més detall estan en tamany més gran.

ARA ESCRIU

Torna a escriure la descripció d’en Pla, canviant els adjectius i la comparació.

Observa una foto d’un lloc, mira per la finestra…i intenta descriure per escrit el que veus, utilitzant força adjectius i una comparació creada per tu.

Escolta també les opinions sobre l’escriptor Josep Pla aquest fragment d’àudio.

DESCRIPCIONS

Per ser un bon escriptor de descripcions s’ha de ser observador/a. Llegeix el següent article d’en Josep Pla.

gris-dos-copia1

“A mitja tarda es posa a ploure –una pluja fina, densa, menuda, pausada. No fa gens d’aire. El cel és gris i baix. Sento caure la pluja sobre la terra i els arbres del jardí. Fa una fressa sorda i llunyana –com la del mar a l’hivern. Pluja de març, freda, glacial. A mesura que va caient la tarda, el cel, de gris, es torna d’un blanc de gasa –lívid, irreal. Sobre el poble, pesant sobre els teulats, hi ha un silenci espès, un silenci que es palpa. La fressa de l’aigua que cau l’allarga en una música vaga. Sobre aquesta sonsònia, hi veig flotar la meva obsessió del dia: vint-i-un anys!” (Josep Pla, El Quadern Gris)