Al·lèrgies…
| 3 juny 2014M’agradaria parlar d’un tema que em preocupa i em diferència de la majoria de les persones.
Des de ben petita he patit no poder menjar qualsevol aliment si no passa pel filtre d’un llista d’ingredients no aptes. Es dir, he sigut al·lèrgica a diferents aliments, els uns ja estan superats, però d’altres els han pres relleu.
A l’any vaig començar amb l’al·lèrgia a la clara d’ou. Malgrat em va impedir prendre truites i ous ferrats no va representar un problema greu, doncs en qüestió de pocs anys es va resoldre. Paral·lelament vaig començar la meva “història” amb els fruits secs, tot i que successivament va anar degradant-se… i finalment només m’ha restat el cacauet i el pinyó.
El que realment m’ha canviat la vida de manera significativa ha estat l’al·lèrgia a les proteïnes de la llet. No es tracta només d’evitar-la, alhora he de prendre força precaucions en qualsevol aliment, que pot contenir-ho dins dels seus components (embotits, olives, galetes, pa, etc…). Això em fa difícil poder gaudir en qualsevol restaurant o dinar a casa d’amics o familiars, és per això que sempre tinc amb mi medicaments que m’ajudarien a suportar una crisis al·lèrgica greu, tot arribant a un centre hospitalari.
Si hagués de demanar un desig, tinc per segur que seria menjar-m’he qualsevol plat entre els meus preferits amb força formatge… i de postres un gelat ben cremós!
Alejandra
Alejandra, això sí que és una llauna! Encara que imagino que ja hi estàs tan acostumada que el que als altres ens sembla un obstacle molt gran, per a tu no ho deu ser tant.
Està tot molt ben explicat. He trobat uns “hem” que havíen de ser “em”. Has de vigilar!
Fins al pròxim!
Josep Maria