Avatar: La llegenda de Korra

Fa uns mesos vaig fer una lleu retrospectiva de “avatar, the last airbender”, anomenant-la excel·lent com a mínim (grans personatges, història fascinant i món imaginatiu i ple de possibilitats, a més de les morals i cultura fictícia i no fictícia). Fa dos mesos va acabar la sèrie que era la continuació directa d’aquesta, situant-se uns 70 anys després del que va passar al show original.

Com ja vaig dir en la crítica anterior, hi ha un cercle d’avatars que controlen els quatre elements (terra, foc, aire, aigua) encarregats de donar equilibri al món, quan es mor un, en neix un altre i aquí és on entra la protagonista: la Korra.
És difícil parlar d’aquesta sèrie sense parlar de l’anterior, o sigui que intentaré jutjar-la per com és comparant-la el mínim amb el seu antecessor, el resultat? Una sèrie altre cop increïble i ben feta!

Aquesta sèrie presenta grans diferències amb el seu antecessor que han de ser mencionades: sembla anar més dirigida a adolescents i adults, quan a l’original anava dirigida a totes les edats i a aquesta sèrie no és tan fàcil trobar-li el tema, hi ha un antagonista diferent a cada temporada i els personatges evolucionen molt i n’apareixen de nous que acabaran essent recurrents, o sigui que analitzaré de forma ràpida les quatre temporades i després faré l’opinió final i notes:

Primera temporada: la Korra, la nova avatar després de la mort d’Aang, es troba que als seus 16 anys ja controla tres dels quatre elements però l’aire se li resisteix, a més hi ha un grup de non-benders (persones sense control a cap element) que volen una revolució equalista on ningú tingui poders, el seu líder, Amon, ha trobat una forma de treure-li el bending a qualsevol persona a la força, la Korra haurà d’aturar-lo. Pel camí coneix diversos amics i un interès romàntic en un d’ells.

Segona temporada: Aquí la Korra viatja cap a casa del seu oncle, al pol nord, només per aprendre la història dels esperits i com van deixar el món terrenal, a més de descobrir l’origen del cercle d’avatars. La Korra comença una relació amb el seu interès romàntic de la primera temporada, però dura poc. S’haurà d’aturar a un enemic proper, que planeja utilitzar els esperits per convertir-se en una espècie d’anti-avatar.

Tercera temporada: Després del que passa a la segona temporada, comencen a aparèixer més airbenders al món, quan només n’hi havia quatre fins llavors ara n’hi ha una centena, la Korra i els seus amics han de reunir-los a tots perquè aprenguin l’art del control de l’aire. En aquesta temporada s’haurà d’enfrontar al malvat Zaheer, que planeja fer una revolució anarquista amb l’ajuda de la seva banda, els benders més perillosos d’aquest món.

I quarta temporada: Han passat tres anys des de la tercera temporada, la Korra té ja 21 anys, i ha perdut la fe en sí mateixa, a més de veure’s incapaç de controlar cap element per temes psicològics. No només s’ha de autoconvèçer que encara és útil, sinó que ha d’aturar una marxa militar del que puc anomenar “la Hitler d’avatar”, que planeja recuperar tots els territoris de la nació de la terra que avui dia són zones neutres on persones de totes les nacions conviuen.

La sèrie és boníssima, un digne successor ATLA, a la sèrie li posaria un 8,5 per tota ella i un 9,5 només pel final i última temporada. Ha fet història per diferents raons, però les què més recordarem són: l’humor, l’acció, els personatges i la seva evolució, i el més important: ha introduït la primera parella lesbiana oberta en una sèrie d’animació apta per a tots els públics, un gran pas. Diuen que no faran més sèries d’avatar, i no em sembla malament, han creat dues històries gairebé perfectes, és acabar amb nota. Només puc dir una cosa: “Perfect” l’última paraula que es diu en les dues sèries.

Nil, el vostre ocell preferit.

Aquest article s'ha publicat dins de Nil Villagrasa i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Avatar: La llegenda de Korra

  1. Sergio Huerta Chacon diu:

    como es pot acunseguir la serie en català?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *