LA FAM
Nosaltres tenim sort, molta sort. Pobres persones que no poden gaudir del menjar. Per això no podem malgastar el menjar. El menjar és l’objectiu per sobreviure, per això les pobres persones de Haití passen molta gana, no tenen on dormir i els nens tenen una infància molt dura. Hi ha persones molt poc solidàries i d’altres que sí que ho són.
Juan Silva, 6è – Mare de Déu del Mont
LA FAM
La fam és el pitjor que pot passar perquè hi ha nens i nenes per tot el món morint-se de gana. Això és una desgràcia i nosaltres tenim molta sort de tenir menjar, bona salut i que haguem nascut el 1998 perquè sinó potser estaríem en guerra amb gana, però jo vull que ajudin als nens de Haití perquè s’ho estan passant molt malament.
Imane Baghdadi, 6è – Mare de Déu del Mont
RECEPTA DE “TACOS”
Ingredients: 1 ceba, 3 tomàquets, 1 pebrot verd, farina de blat de moro, 1 pollastre, sal, pebre negre, 1 all, 1 col.
Utensilis: olla, cullerot, vol, ganivet.
Preparació:
1r: Posem el pollastre a bullir amb l’all, la ceba, la sal i el pebre negre.
2n: Traiem el pollastre i traiem els ossos, i ho tallem tot a trossos petits.
3r: Posem a la paella una mica d’oli de gira-sol per fer el sofregit. Quan l’oli està calent li afegim el pebrot verd, ceba i tomàquet, sal i pebre al gust.
4t: Quan el sofregit està fet, afegim el pollastre i barregem.
5è: Fer truites de farina de blat de moro i embolicar amb el pollastre.
6è: Després posar a fregir. Fer l’amanida de col i tomàquet.
7è. Finalment, quan els tacos estan cuinats servir amb l’amanida a sobre.
Bon profit!!
Verónica Abascal , 5è – Mare de Déu del Mont
RECEPTA DE CUSCÚS
Ingredients: 1 pollastre, mig got d’oli, pebre, sal, 1 got d’aigua.
Utensilis: paella gran, plat, cullera.
Preparació: Posar el pollastre a la paella gran i després posar el cuscús. Esperem que es faci, l’agafem i el deixem que es refredi una mica. El tornem a posar a la paella gran. Agafem un plat gran i li posem el pollastre i també el cuscús.
Bilal El Yassini, 5è – Mare de Déu del Mont
RECEPTA D’ARROCOS
Ingredients: 3 ous, 1 got de suc de taronja, mig got d’oli de gira-sol, un got de sucre, una cullerada petita d’anís, llevat, pela d’una llimona, 1kg de farina, oli per fregir.
Utensilis: forquilla, plat gran i bol.
Preparació: Primer batem els ous amb sucre, oli, suc de taronja, pela de llimona, anís, llevat i farina. Fem rodones com donuts i ho fregim durant 1 minut. Després ho traiem i ho posem a sobre de paper de cuina. A continuació en un altre plat i….BON PROFIT!
Manal El Ouazghari, 5è – Mare de Déu del Mont
EXPERIÈNCIA A LA CUINA
Un dia vaig ajudar a la meva mare a preparar galetes perquè era el dia abans de la festa del xai. A mi el que em va agradar més va ser quan les formes, és a dir, les modeles. Van sortir del forn i els hi vam posar xocolata desfeta al bany maria. Algunes es van cremar, però no totes eh! Les galetes eren boníssimes! Nyam!
Habsa Hittani, 5è – Mare de Déu del Mont
RECEPTA DE CONILL A L’ALLET
Ingredients: un conill tallat a trossos, 1 all, 1 llimona, pebre i julivert, oli i sal.
Utensilis: cassola de fan, tapadora, forquilla, ganivet, tisores, cullera, espàtula, pinces.
Preparació:
Pas 1: En aquest pas, volem aconseguir que l’oli tingui el gust de l’all. Per això, en una paella posarem una tassa d’oli d’oliva i l’all. Ho deixarem uns 30 minuts a foc lent. L’all no s’ha de deixar cremar, si veiem que es torra massa, baixarem una mica més el foc. Finalment, retirem l’all, i guardem l’oli per fer-lo servir després.
Pas 2: Preparem una vinagreta de llimona. Utilitzem 8 cullerades d’oli, el suc de mitja llimona, i una mica de llimona. Afegim l’all en un morter fins deixar-lo com un puré. A continuació afegim l’oli poquet a poquet sense deixar de remenar. Finalment afegim la llimona, una cullereta de julivert picat i batem tot fins deixar-ho ben lligat.
Pas 3: Per fregir els trossos de conill utilitzarem l’oli amb el gust de l’all que hem fet al principi. Posem l’oli a escalfar a mig foc. Quan estigui calent, afegirem el conill prèviament, ho salpebrem i fregim fins deixar-ho daurat i cruixent.
Pas 4: Piquem una mica d’all molt finet. Posem 4 o 5 cullerades d’oli amb gust d’all en una olla de fang, afegim l’all picat i incorporem el conill, i deixem 3 minuts més. El servim amb unes patates fregides i afegim la vinagreta de llimona per sobre.
Paula Garcia, 5è – Mare de Déu del Mont
LA FAM
La fam és terrible perquè hi ha gent que no pot menjar, i llavors acaba molt malalta. Mentrestant, altres persones llencen el menjar al contenidor, quan els hi sobra. L’hem de guardar o donar a Caritas o a l’Ajuntament.
La nostra escola, em sembla, que cada any posen una taula perquè hi posen menjar, roba, etc… Nosaltres som els que tenim molta i molta sort i hauríem d’aprofitar-ho al màxim. Hi ha gent que no ho aprofita i això no pot ser perquè si segueix així de malament perquè quant no tinguin res aniran a demanar menjar i diners, i deixaran a les seves famílies fatal, malalta.
Laila Tazfati, 6è – Mare de Déu del Mont