Restaurants al barri de Palau

Vam anar al restaurant que hi ha al Parc del Migdia i els vam fer unes guantes preguntes per saber una mica més sobre el que fan. Ens van informar que el restaurant estava obert des de les 9:30 fins a les 21:30 i que fan un tipus de cuina vegetariana i la seva especialitat són els entrepans. No permeten animals dins de la instal·lació, però sí a la terrassa, tampoc es permet fumar a l’interior.

El preu del menú és de 8’70€ amb beguda i els menú infantil val 4,60€. Cada dia fan una mitjana de 90 menús.

El restaurant fa 7 anys que funciona i pensen continuar molts més.

Pol Mewmann i Abert Muñoz – 6è Migdia

Vam visitar un restaurant de cuina japonesa on fan menús per adults a 8,25€ i per infants a 5,25€. El preu és diferent els caps de setmana. L’horari és de 12,30 a 16h i de 20,30 a 24h. La seva especialitat és el sushi . No hi permeten animals i no hi ha espai per a fumadors.

Serveixen aproximadament uns 130 menús diaris.

Marina Plana – 6è Migdia

POEMES SOBRE ELS ALIMENTS

ALIMENTS PER A TOTS

Taronges per les monges,

pomes per les noies mones,

magdalenes per les nenes,

raïms pels padrins,

maduixots pels abellots,

pinyons pels rinoceronts,

gambes per les mares,

sugus pels estruços,

pans pels petits i els grans,

síndria per la Lídia,

confits pels més petits,

maduixes per les bruixes,

ous pels més bons,

peix per l’ Aleix,

arròs pel nen ros,

menjar per tothom n’hi ha.

Joan Pinto. 4t, cassià Costal.

L’OU

L’ou ovalat com el món.

D’un ou, dos gustos són.

La clara i el rovell

no es separarien per res del món

perquè de l’ou, dos gustos són.

Per esmorzar me’l menjaré

I així enèrgica em sentiré.

De moltes maneres me’l puc menjar:

Truita, ou ferrat on sucar-hi un tall de pa.

De tan bo que està

algú se n’ enamorarà.

L’ou ovalat com el món.

D’un ou, dos gustos són.

Júlia Bagué. 4t, Cassià Costal.

LA SÍNDRIA

La síndria. Ai, la síndria!

És la meva delícia.

No la despreciaria

mai a la meva vida.

La síndria és sana

com la magrana

i també com la banana.

Ens dóna vitamines

igual que les mandarines.

La síndria és vermella

com el vestit d’una donzella,

plena de botons petits

com el color de les nits,

rodona com una pilota,

sucosa però… no bota!

Alberto Castellari. 4t, Cassià Costal.

LES LLAMINADURES

Bones i boniques,

àcides i dolces,

amb forma d’espiral,

petites o no tant,

roses i blaves,

delicioses estan

però mal de queixal fan.

Laura Bernardino. 4t, Cassià Costal.

ELS XURROS

Tendrets i cruixents

els xurros són bons,

els xurros amb sucre,

molt millor calents.

Quan obro la boca

ja sento el crec-crec.

Amb xocolata desfeta

quin deliciós gustet!

Gemma Quilez. 4t, Cassià Costal.

PER CARANAVAL TOT S’HI VAL!

carnaval

Voleu saber què li va passar a la Irene quan es disposava a anar, ben enfarbalanada, al ball de Carnaval?

Voleu descobrir què pot fer un enfarbalanador quan s’ enfaristola?

Voleu divertir-vos amb un poema de Carnalval, ple d’embarbussaments?

Si és així, us recomanem que llegiu “Un vestit amb farbalans”, el poema d’en Miquel Desclot que vam recitar per aquelles dates carnavalenques i del qual vam escriure’n possibles continuacions que aquí us mostrem.

UN VESTIT AMB FARBALANS (continuació)

Finalment

l’enfaristolat enfarbalanador,

un cop ben desenfaristolat,

ha fet les paus amb la Irene

i li arregla el vestit amb farbalans.

Per celebra-ho,

decideixen anar junts a carnavalejar

ben enfarbalanats

al ball de Carnaval.

I és que per Carnaval tot s’hi val!

Carla Brugués I Joana Hortoneda. 4t, Cassià Costal.

Mentre la Irene estava carnavalejant,

ben enfarbalanada al ball de Carnaval,

els farbalans se li anaven desenfarbalanant,

però ella va seguir carnavalejant.

Davant de tothom va ballar

i el primer premi li van donar.

La moda dels farbalans es va imposar

i tothom, a la seva disfressa, farbalants va posar.

Miquel Gil i Xavier Martí. 4t, Cassià Costal.

L’enfarbalanador s’ha enfaristolat

perquè la Irene s’ha posat

el vestit de Carnaval

amb els farbalans desenfarbalanats.

Ara, el vestit està descosit,

ben estripat i embrutit.

Ai, el bonic vestit amb farbalans descosits!

Alberto Castellar. 4t, Cassià Costal.

LA GRAN NEVADA.

El dilluns vuit de març va nevar intensament a tot Catalunya.

No ens haguéssim imaginat mai que podia caure una nevada tant impressionant a Girona. Semblava que la ciutat sencera estés dins una enorme bola de neu.

Quan nevava era com si dels núvols caigués farina. El paisatge, tant blanc com la lluna plena, ens va transportar a una època nadalenca. La neu és el més maco que hem vist mai, tan blanca i freda a la vegada, i ens sentíem emocionats i contents ja que ens agradava molt tot el que veiem.

Estavem impacients per sortir immediatament al carrer a jugar amb la neu. Quan els pares ens van venir a buscar a l’escola, el primer que vam fer va ser això: jugar.

Alguns vam construir ninots de neu guarnits amb nassos de pastanaga, fulles, branquetes… però tots vam fer guerres de boles de neu amb les nostres famílies. En general, vam quedar xops, amb restes de neu dins les caputxes i amb els pantalons ben molls.

A casa, miravem de tant en tant per les finestres per veure si continuava nevant, si encara hi havia força neu a les voreres.

També es van produir alguns incidents: algunes branques d’arbres i pals de l’electricitat van caure, alguns cotxes patinaven perquè no podien frenar bé, algunes persones relliscaven…

Va haver-hi companys que es van quedar sense electricitat a casa seva i utilitzaven espelmes o llanternes per il·luminar-se, mantes per escalfar-se i, per entretenir-se, llegien, jugaven a jocs de taula… i tornaven a sortir al carrer per seguir jugant amb la neu. Van passar fred, això sí.

Alguns de nosaltres vam fer fotos del paisatge de la ciutat nevada.

I per a tots, aquests dies de neu han estat, de moment, dels més emocionants i divertits de la nostra vida.

Nens i nenes de 4t, Cassià Costal.

nevada

LES NOSTRES PRIMERES EXPERIÈNCIES A LA CUINA

Us agrada remenar per la cuina tot ajudant la mare o el pare a preparar algun dels vostres menús preferits?

Si voleu arribar a ser uns grans xefs, com els germans Roca o en Ferran Adrià, no dubteu a començar aviat a fer provatures entre olors i sabors deliciosos.

I animeu-vos a escriure les vostres experiències com nosaltres fem aquí.

menjar2

“La primera vegada que vaig tocar els fogons em vaig sentir diferent, com més gran. Mai m’havien deixat remenar gaire a la cuina. Em sentia diferent perquè ja podia ajudar la mare i el pare a preparar menjars. També vaig aprendre a fer servir el microones i a rentar bé els plats”.

Laura García. 4t, Cassià Costal.

“La meva mare em deixa ajudar-la a fer el sopar. Abans m’haig de rentar molt bé les mans amb sabó. A vegades preparo una amanida amb molts ingredients barrejats. Voleu saber què faig?

Primer preparo els materials necessaris. Començo per agafar un bol gros on ficar-hi l’enciam, ja net. Després tallo unes quantes maduixes d’aquelles tan bones i dolces, tallo trossets de taronja petits, trossets de pera, pastanagues d’aquelles que agraden als conills, tomàquets dels més vermells, blat de moro i algunes olives; ho afegeixo tot al bol on hi ha l’enciam; ho amaneixo amb oli i vinagre i… ja està a punt per menjar!

Oi, quina gana que tinc, que això fa molt bona pinta! Paro la taula i… BON PROFIT!”

Zewde Font. 4t, Cassià Costal.

“La meva primera experiència a la cuina ha estat inoblidable. Quan la mare em va dir que m’ensenyaria a cuinar em vaig posar molt contenta perquè sempre m’havia imaginat que seria molt divertit que la gent tastés algun plat preparat per mi.

Per començar, la mare em va explicar com es fa l’arròs blanc. Em va dir que havia de posar aigua a bullir (2 gots d’aigua per persona); quan bullís l’aigua havia d’afegir-hi l’arròs (1 gotet per persona) i una culleradeta petita de sal; en una paella, posar-hi oli i all; quan l’all ja fes olor, afegir-lo a l’arròs. Ha de bullir uns 20 minuts l’arròs fins que estigui a punt i. l llavors… BON PROFIT!”

Estefania Toloza. 4t, Cassià Costal.

EXPERIÈNCIES I SENSACIONS A LA CUINA

Quan entro a la cuina

em vénen ganes de cuinar

de tot una mica: truites, verdures

i tomàquet amb pa.

Jo sola no puc,

m’han d’ajudar

a encendre el foc

per poder feinejar.

M’encanta cuinar

i provar el que faig,

amb la meva família

només fem que tastar.

A vegades preparo amanides

tallant enciam, tomàquets i olives;

ho poso tot en un bol

i ja és a punt.

Bon profit!

I… a llepar-nos els dits.

Clàudia Batlle. 4t, Cassià Costal.

La meva experiència és fer un ou ferrat:

L’agafo, el trenco, el fregeixo

i el poso en un plat

Fregeixo també una llenca de cansalada

i un plat de patates,

però acabo cansada.

M’ho cruspeixo tot en un moment i,

de tan cansada,

me’n vaig a fer la migdiada.

La meva sensació és ser una cuinera

vestida de blanc i amb recollida cabellera.

Joana Hortoneda. 4t, Cassià Costal.

Entro a la cuina,

em sento envoltat de bones olors,

ja em cau la baba,

tinc el nas inflat d’olors.

Veig patates cruixents

i se m’esmolen les dents,

veig espaguetis…

Ja no aguanto més!

La panxa em fa rau-rau

com un gripau.

Vull cuinar, estic impacient.

Al final: mandonguilles vaig anar fent,

ben content perquè

les van tastar

i els hi van agradar.

Estan delicioses, deia la gent.

A tothom van agradar.

Vinga, a sopar!

Miquel Gil. 4t, Cassià Costal

A mi m’agrada fer pa sucat amb all i oli.

Els ingredients són: una llesca de pa, 1 o 2 granets d’all i oli d’oliva.

Per fer-ho has d’agafar el morter i aixafar l’all ben tallat en trossets petits; seguidament agafa el tall de pa i afegei-li un raig d’oli i la picada d’all.

És fàcil, oi?

A mi m’agrada l’olor i el gust dels alls i l’olor que fa la cuina quan hi entro. És una sensació que m’encanta i em fa venir gana.

Xavier Martí. 4t, Cassià Costal.menjar1

Banc d’aliments de Girona

EL BANC D’ALIMENTS

El Banc d’Aliments recull el menjar principal (arròs, pasta ,llegums ,farina, sucre, etc. és a dir , aliments secs de llarga durada) de Girona , Barcelona, Lleida, Reus i Tarragona. L‘objectiu principal és lluitar contra la fam i el malbaratament d’altres països i d’aquí. La campanya s’inspira en altres experiències similars realitzades arreu d’Europa, any rere any, en una data concreta.

Per exemple, el dia 16 d’octubre, es el Dia Mundial de l‘Alimentació i el 17 d’octubre es el Dia Internacional de l’eradicació de la Pobresa.

El president de la campanya a Barcelona és diu Antoni Sansalvadó. 

 

BANC D’ALIMENTS A GIRONA

 

Un banc d’aliments és una fundació privada que fa una recollida

d’aliments a les empreses agroalimentàries per distribuir-la pels sectors

de la població que més la necessiten.

A Girona ho fan des de Riudellots de la Selva.

 

Pau Titov i Elisabet González, 6è – Mare de Déu del Mont

Textos diversos

LA FAM

Nosaltres tenim sort, molta sort. Pobres persones que no poden gaudir del menjar. Per això no podem malgastar el menjar. El menjar és l’objectiu per sobreviure, per això les pobres persones de Haití passen molta gana, no tenen on dormir i els nens tenen una infància molt dura. Hi ha persones molt poc solidàries i d’altres que sí que ho són.

 

Juan Silva, 6è – Mare de Déu del Mont

 

LA FAM

 

La fam és el pitjor que pot passar perquè hi ha nens i nenes per tot el món morint-se de gana. Això és una desgràcia i nosaltres tenim molta sort de tenir menjar, bona salut i que haguem nascut el 1998 perquè sinó potser estaríem en guerra amb gana, però jo vull que ajudin als nens de Haití perquè s’ho estan passant molt malament.

 

Imane Baghdadi, 6è – Mare de Déu del Mont

 

 

RECEPTA DE “TACOS”

 

 

Ingredients: 1 ceba, 3 tomàquets, 1 pebrot verd, farina de blat de moro, 1 pollastre, sal, pebre negre, 1 all, 1 col.

 

Utensilis: olla, cullerot, vol, ganivet.

 

Preparació:

1r: Posem el pollastre a bullir amb l’all, la ceba, la sal i el pebre negre.

2n: Traiem el pollastre i traiem els ossos, i ho tallem tot a trossos petits.

3r: Posem a la paella una mica d’oli de gira-sol per fer el sofregit. Quan l’oli està calent li afegim el pebrot verd, ceba i tomàquet, sal i pebre al gust.

4t: Quan el sofregit està fet, afegim el pollastre i barregem.

5è: Fer truites de farina de blat de moro i embolicar amb el pollastre.

6è: Després posar a fregir. Fer l’amanida de col i tomàquet.

7è. Finalment, quan els tacos estan cuinats servir amb l’amanida a sobre.

 

Bon profit!!

                                                               Verónica Abascal , 5è – Mare de Déu del Mont

 

RECEPTA DE CUSCÚS

 

 

Ingredients: 1 pollastre, mig got d’oli, pebre, sal, 1 got d’aigua.

 

Utensilis: paella gran, plat, cullera.

 

Preparació: Posar el pollastre a la paella gran i després posar el cuscús. Esperem que es faci, l’agafem i el deixem que es refredi una mica. El tornem a posar a la paella gran. Agafem un plat gran i li posem el pollastre i també el cuscús.

 

Bilal El Yassini, 5è – Mare de Déu del Mont

 

 

RECEPTA D’ARROCOS

 

Ingredients: 3 ous, 1 got de suc de taronja, mig got d’oli de gira-sol, un got de sucre, una cullerada petita d’anís, llevat, pela d’una llimona, 1kg de farina, oli per fregir.

 

Utensilis: forquilla, plat gran i bol.

 

Preparació: Primer batem els ous amb sucre, oli, suc de taronja, pela de llimona, anís, llevat i farina. Fem rodones com donuts i ho fregim durant 1 minut. Després ho traiem i ho posem a sobre de paper de cuina. A continuació en un altre plat i….BON PROFIT!

 

Manal El Ouazghari, 5è – Mare de Déu del Mont

 

 

EXPERIÈNCIA A LA CUINA

 

 

Un dia vaig ajudar a la meva mare a preparar galetes perquè era el dia abans de la festa del xai. A mi el que em va agradar més va ser quan les formes, és a dir, les modeles. Van sortir del forn i els hi vam posar xocolata desfeta al bany maria. Algunes es van cremar, però no totes eh! Les galetes eren boníssimes! Nyam!

 

Habsa Hittani, 5è – Mare de Déu del Mont

 

 

 

 

 

 

RECEPTA DE CONILL A L’ALLET

 

Ingredients: un conill tallat a trossos, 1 all, 1 llimona, pebre i julivert, oli i sal.

 

Utensilis: cassola de fan, tapadora, forquilla, ganivet, tisores, cullera, espàtula, pinces.

 

Preparació:

Pas 1: En aquest pas, volem aconseguir que l’oli tingui el gust de l’all. Per això, en una paella posarem una tassa d’oli d’oliva i l’all. Ho deixarem uns 30 minuts a foc lent. L’all no s’ha de deixar cremar, si veiem que es torra massa, baixarem una mica més el foc. Finalment, retirem l’all, i guardem l’oli per fer-lo servir després.

Pas 2: Preparem una vinagreta de llimona. Utilitzem 8 cullerades d’oli, el suc de mitja llimona, i una mica de llimona. Afegim l’all en un morter  fins deixar-lo com un puré. A continuació afegim l’oli poquet a poquet sense deixar de remenar. Finalment afegim la llimona, una cullereta de julivert picat  i batem tot fins deixar-ho ben lligat.

Pas 3: Per fregir els trossos de conill utilitzarem l’oli amb el gust de l’all que hem fet al principi. Posem l’oli a escalfar a mig foc. Quan estigui calent, afegirem el conill prèviament, ho salpebrem i fregim fins deixar-ho daurat i cruixent.

Pas 4: Piquem una mica d’all molt finet. Posem 4 o 5 cullerades d’oli amb gust d’all en una olla de fang, afegim l’all picat i incorporem el conill, i deixem 3 minuts més. El servim amb unes patates fregides i afegim la vinagreta de llimona per sobre.

 

Paula Garcia, 5è – Mare de Déu del Mont

 

LA FAM

 

La fam és terrible perquè hi ha gent que no pot menjar, i llavors acaba molt malalta. Mentrestant, altres persones llencen el menjar al contenidor, quan els hi sobra. L’hem de guardar o donar a Caritas o a l’Ajuntament.

La nostra escola, em sembla, que  cada  any  posen una taula perquè hi posen menjar, roba, etc… Nosaltres som els que tenim molta i molta sort i hauríem d’aprofitar-ho al màxim. Hi ha gent que no ho aprofita i això no pot ser perquè si segueix així de malament perquè quant no tinguin res aniran a demanar menjar i diners, i deixaran a les seves famílies fatal, malalta.

 

Laila Tazfati, 6è – Mare de Déu del Mont

 

Activitats diverses

CARNESTOLTES

El senyor Carnestoltes és molt divertit. Passava cada dia per les classes per veure si portàvem el que ens havia manat. El dia de Carnestoltes tota l’escola ens vam disfressar d’animals marins ja que aquest curs estudiem el mar i cada curs té un d’aquests animals de mascota. Vàrem fer la rua per l’escola i al final va venir la vella quaresma i es va enfadar amb el Carnestoltes i ens va dir que prou de gresca i xerinola i que havíem de treballar molt i molt!

 

Alumnes de P-5 – Mare de Déu del Mont

 

ELS DIJOUS A LA PISCINA!

 

Cada dijous els nens i les nenes de 4rt anem a la piscina municipal de Can Gibert del Pla ifem dos grups. Uns que són els que saben nedar i uns altres els que no en saben gaire. Quan acabem juguem una mica i després anem a dutxar-nos sense sabó. Després ens vestim al vestidor. Hi ha dos secadors, penjadors per penjar la jaqueta i un mirall. Arribem a les 13:35 a l’escola. És molt divertit!! M’encanta!

Yasmina Chergui, 4t –  Mare de Déu del Mont

 

LA FLAUTA MÀGICA A L’AUDITORI!

 

Un dia vam anar d’excursió a l’auditori de Girona a veure la flauta màgica. M’ho vaig passar molt bé amb els meus amics i vam riure molt.

Carlos Cristo, 4t – Mare de Déu del Mont

 

NEVA A L’ESCOLA!

 

El dia 8 de març va nevar molt i no vam poder sortir al pati. Des de la classe, per la finestra, anàvem veient els flocs de neu com queien. Al migdia, com que em quedo a dinar a l’escola, vaig mirar una pel·lícula i per la tarda quan vaig arribar a casa se’n va anar la llum. A molta gent se li va anar la llum. Va ser un dia molt divertit i diferent!

 

Agnès Ripoll, 4t – Mare de Déu del Mont

 

TROBADA DE HANDBOL

 

El dia 4 de març vam anar al pavelló del GEIEG a Sant Narcís, al costat de la nostra escola, a fer un torneig de handbol amb altres escoles. Hi havia 4 escoles: Migdia, Cassià Costal, Vilablareix i nosaltres. El meu equip érem en Juan, en Gonzalo, l’Aymane, l’Anthony, en Cristian i jo. Vam judar tres partits i vam guanyar els tres. Vam guanyar una copa i vam estar molt contents, sobretot per un record tan bonic!

 

Nathán Suárez, 6è –  Mare de Déu del Mont