El menjador de l’escola Montfalgars és gran. El sostre és molt alt i ressonava molt. Des de l’any passat, tenim unes plaques de color blau al sostre i unes de grogues a les parets. Aquestes plaques han ajudat a disminuir el soroll perquè, ara, el nostre menjador està més ben insonoritzat.
Cada dia una cuinera i dos ajudants ens preparen el dinar. Són d’una empresa de restauració que contracta l’Associació de Pares i Mares de l’escola.
A l’hora de dinar tenim tres torns. El primer, és el dels nens i nenes d’infantil que dinen a les 12h i després tenen una estona d’esbarjo fins les 3h. El segon torn és el dels nens i nenes de 3r i 5è. Mengen a la 1h i tenen una hora d’esbarjo. El tercer torn és el meu, som nens i nenes de 1r, 2n, 4rt i 6è. Dinem a les 2h i tenim l’ hora d’esbarjo abans de dinar.
Els més grans de cada torn (menys els petits) hem de fer de caps de taula, és a dir, ajudar a parar, desparar, netejar la taula, repartir el menjar, escombrar si cal i pujar les cadires. Els caps de taula tirem les sobres de menjar dels plats en un cubell per la recollida orgànica. En tenim un altre per les altres deixalles.
Al meu menjador es menja de tot i variat. Cada dos mesos ens donen el menú diari. Per exemple aquest mes de març menjarem:
4 dies ous, 7 pasta, 6 verdura, 13 carn, 4 peix, 13 fruita, 7 làctics (flam o iogurt) i 8 llegums o arròs.
El plat que més agrada és la pasta, però també agrada l’arròs. El plat que menys agrada són els cigrons i les llenties. A l’escola ens quedem a menjar entre uns 170 i 180 nens i nenes cada dia.
Marina Montenegro. 6è. Montfalgars