Els alumnes de quart de l’escola Eiximenis hem fet una petita investigació del menjador escolar. Per començar hem de dir que tenim la sort de tenir la Rosa i la Yolanda, dues cuineres molt trempades, amables i simpàtiques que ens fan un menjar excel·lent.
Ens quedem al menjador quasi tota l’escola des de P3 fins a 6è. Hem de fer dos torns perquè no hi cabem. En el primer torn som aproximadament uns 88 i en el segon uns 112, en total som més o menys uns 180 alumnes.
En el menjador mengem variat: verdures, amanida, pasta, arròs, carn, peix, formatge, iogurt … Els plats preferits són espaguetis a la carbonara, macarrons, raviolis amb tomata i formatge. Els que ens agraden menys són la sopa de verdures, el bacallà amb tomata i el bròquil amb patata. Però és difícil posar-nos d’acord, perquè tants caps, tants barrets. Tots coincidim, però, en el fet que mengen bé i estem contents.
Els aliments més freqüents en els àpats del menjador són les verdures, el peix, la pasta, la carn, els làctics i la fruita. Diuen que per mantenir-se sa és aconsellable menjar cinc racions diàries de fruita i hortalisses, doncs bé nosaltres en mengem dues o tres. A més a més, aquest curs podem menjar les hortalisses que recollim de l’hort que tenim a l’escola.
En aquesta hora de menjador també tenim la possibilitat d’anar a fer estudi. En aquesta estona podem acabar els treballs endarrerits o fer els deures amb un mestre que ens vigila i al qual li podem preguntar els dubtes que tinguem. També hi ha monitors i mestres durant l’estona que dinem. Quan hem acabat anem a jugar al pati que bona falta ens fa.
Alumnes de 4t, Eiximenis