Els alumnes de 5è i 6è de l’escola Cassià Costal hem fet d’investigadors al barri de St. Narcís i rodalies per saber quants restaurants tenim a prop de casa nostra i les seves característiques. Déu n’hi do els que hi ha. Són aquests (i perdoneu els que ens hàgim pogut deixar):
Can Manolo, a la carretera de Barcelona, fa poc que ha tancat. Era de la mateixa empresa del Restaurant Asador Can manolo), La Tasqueta, El molí, Bar Rosselló, Bar Omega, Bar Ca la Ruth, El Cabrit, Restaurant-Bar Catalunya, Snack Bar, Restaurant Empúries, Ca l’Àngel, Cal Fuster, Bar-Restaurant 106, Los Fogones, Bar-Restaurant Panamà, Bar Venècia, Kebab Girona, Bar del GEIG, Bar Valladolid, El Racó de l’Epi i en Blas, Fuji San Restaurant (japonès wok), Restaurant Vitrall, L’Avellaneda,… en total 23 establiments, dels quals destaquem:
Restaurant Empúries, on podeu trobar un tipus de menjar casolà: llenties, macarrons, peix a la brasa… per un preu de 9,5€. Obren a les 7h del matí, a l’estiu tenen una terrassa i els caps de setmana posen els partits de futbol.
Umaru Dembaka. 5è.
El Molí, és un restaurant que es va inaugurar l’any 1980. El propietari es diu José López. Fan cuina catalana i el preu del menú és de 11€. Serveixen uns 100 menús al dia.
Paula Fernández i Guillem Alba. 5è.
La Tasqueta, aquest restaurant és obert des del 17 de juny del 2009. Té dos propietaris: En Ramon i en Joan. Els seus menús són de cuina mediterrània, a un preu de 9.50 €. Solen servir uns 200 menús al dia. Tenen una cuinera que surt a TV Girona.
Faisal Bender i Víctor González. 5è.
Restaurant Roselló, la propietària es diu Maria Carme. La cuina és mediterrània i casolana. Depenent dels dies, poden arribar a fer 400 menús. A aquest bar hi ha menjat en Tomeu Penya, un cantautor català de les illes Balears. Es obert des del 3 de març del 2003, fa 7 anys.
Joana Roura i Esmeiris Sánchez. 5è.
Bar-Restaurant Panamà, és un bar situat a St. Narcís, concretament a la Plaça Europa. És un bar força petit. Van obrir l’any 2000. La propietària es diu Isabel. El preu del menú és força econòmic: 8’70 €. Fan menjar ràpid i plats combinats molt variats. Per aquest bar hi ha passat l’Ari, una cantant de hip-hop.
Kebab Girona, és un restaurant de St. Narcís, també a la Plaça Europa, al costat del Panamà. El restaurant es força gran. Es va obrir el 2009. El propietari es diu mal ik Javiad. El menú val 5 o 6 € i fan menjar paquistaní.
Restaurant Venècia, és un bar situat a l’Avinguda St. Narcís. És força gran. Es obert d’aquest any. El propietari es diu José. El menú costa 10€ i fan cuina mediterrània. Hi mengen unes 60 persones /dia.
Restaurant Catalunya, situat a l’Avinguda St. Narcís. És gran. Obert el 2009. El propietari es diu Eugenio. Menú 9.50 €. Cuina casolana. 60 menús diaris.
Restaurant Ca l’Àngel, situat a l’Avinguda. St. Narcís. Es va obrir el 1969, fa ja uns quants anys. El propietari es diu Àngel Redondo. El menú costa 9.90 €. La cuina que fan és casolana. Serveixen uns 150 menús diaris. Per aquest restaurant hi ha passat uns quants famosos, com ara: en Migueli, un ex-jugador del Barça, polítics, com Solé Tura i Joaquim Nadal, Soriano del Barça, José Mª García, conegut locutor de ràdio.
Restaurant Vitrall, obert des del 2004, es troba a l’Avinguda St. Narcís. La propietària es diu Teresa. Fan un menú de 10€ i cuina ràpida. Serveixen uns 200 menús diaris.
Santi Catrofe, Anna Riera, Nil Bautista. 5è.
L’Avellaneda, es troba a la carretera de Barcelona 483, és una antiga masia del segle XII-XIII. A la catedral de Girona hi ha pergamins que la situen com a torre Feliu. L’Avellaneda ha donat nom a tot el barri on es troba. Actualment L’Avellaneda és un bar-estanc que està regentat per la família Busó Perpiñà, el dirigeixen l’ Imma Busó Perpiñà i en Joan Molina Casadevall.
Antigament l’Avellaneda era una fonda i ara fa 20 anys que és un bar-restaurant. Es dedica a fer esmorzars amb forquilla, dinars, berenars i sopars a la carta. La cuina és casolana i típicament catalana, els plats més recomanats són les carns a la brasa, plats guisats, cargols a la llauna i el bacallà.
Serveixen uns 300 menús al dia entre esmorzars, dinars, berenars i sopars, ja que està obert de les 8h del matí a les 11h de la nit.
Marc Perpiñà, 5è