El Celler de Can Roca (Josep)

13- A casa seva qui cuina, vostè o la seva dona ?

Josep : Normalment cuino jo, a mi m’agrada molt cuinar, però com que en el restaurant no ho puc fer perquè els meus germans en saben més que jo, em desfogo cuinant a casa.

14- Quants clients atenen durant la setmana ?

Josep: Tenim un restaurant que hi caben unes 50 persones, més o menys cada àpat.

Per sort anem treballant prou bé. Pràcticament cada dia se’ns emplena la casa.

Què serveixen més dinars o sopars ?

Josep: Tenim molta sort de què tenim tanta requesta al migdia com al vespre. Al migdia hi ha més gent que ve per feina i al vespre venen més tranquils, a fer més festa.

15- Quants treballadors hi ha al Celler? Quants són cuiners? Quants rebosters? Quants sommeliers?

Josep: Som uns 40 treballadors i d’aquests 25 són cuiners. De sommeliers, som 3 especialistes en vins, que anem coneixent els vins per poder-los ensenyar a la gent, i educar la gent, mostrar i explicar què hi ha darrera d’una ampolla de vi perquè no sols hi ha una beguda, també hi ha una història de pagès, una història de camp, de natura dins el vi.

16- Els agrada el que fan ?

Josep: Molt, molt. A més tenim la sensació que tenim molta sort perquè pensa que nosaltres quan varem començar aquesta feina ens l’agafàvem jugant, ja us he explicat abans que anàvem amb patins servint les taules. I després, em vaig adonar que es podia estudiar aquesta feina. Estem molt contents de fer això

És molt cansat ?

Josep: Gens, pensa que nosaltres ens aixequem a les 9 del matí i estem aquí fins a les 3 de la nit. Fem moltes hores però ho fem amb molt de gust, entenent que és una manera de vida i entenent que sense sacrifici, sense esforç, sense il·lusió i sense aquesta idea de generositat no es pot arribar enlloc.

Laura Rojo – CEE Font de l’Abella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *