Quan entro a la cuina
em vénen ganes de cuinar
de tot una mica: truites, verdures
i tomàquet amb pa.
Jo sola no puc,
m’han d’ajudar
a encendre el foc
per poder feinejar.
M’encanta cuinar
i provar el que faig,
amb la meva família
només fem que tastar.
A vegades preparo amanides
tallant enciam, tomàquets i olives;
ho poso tot en un bol
i ja és a punt.
Bon profit!
I… a llepar-nos els dits.
Clàudia Batlle. 4t, Cassià Costal.
La meva experiència és fer un ou ferrat:
L’agafo, el trenco, el fregeixo
i el poso en un plat
Fregeixo també una llenca de cansalada
i un plat de patates,
però acabo cansada.
M’ho cruspeixo tot en un moment i,
de tan cansada,
me’n vaig a fer la migdiada.
La meva sensació és ser una cuinera
vestida de blanc i amb recollida cabellera.
Joana Hortoneda. 4t, Cassià Costal.
Entro a la cuina,
em sento envoltat de bones olors,
ja em cau la baba,
tinc el nas inflat d’olors.
Veig patates cruixents
i se m’esmolen les dents,
veig espaguetis…
Ja no aguanto més!
La panxa em fa rau-rau
com un gripau.
Vull cuinar, estic impacient.
Al final: mandonguilles vaig anar fent,
ben content perquè
les van tastar
i els hi van agradar.
Estan delicioses, deia la gent.
A tothom van agradar.
Vinga, a sopar!
Miquel Gil. 4t, Cassià Costal
A mi m’agrada fer pa sucat amb all i oli.
Els ingredients són: una llesca de pa, 1 o 2 granets d’all i oli d’oliva.
Per fer-ho has d’agafar el morter i aixafar l’all ben tallat en trossets petits; seguidament agafa el tall de pa i afegei-li un raig d’oli i la picada d’all.
És fàcil, oi?
A mi m’agrada l’olor i el gust dels alls i l’olor que fa la cuina quan hi entro. És una sensació que m’encanta i em fa venir gana.
Xavier Martí. 4t, Cassià Costal.