EXPERIÈNCIES I SENSACIONS A LA CUINA

Quan entro a la cuina

em vénen ganes de cuinar

de tot una mica: truites, verdures

i tomàquet amb pa.

Jo sola no puc,

m’han d’ajudar

a encendre el foc

per poder feinejar.

M’encanta cuinar

i provar el que faig,

amb la meva família

només fem que tastar.

A vegades preparo amanides

tallant enciam, tomàquets i olives;

ho poso tot en un bol

i ja és a punt.

Bon profit!

I… a llepar-nos els dits.

Clàudia Batlle. 4t, Cassià Costal.

La meva experiència és fer un ou ferrat:

L’agafo, el trenco, el fregeixo

i el poso en un plat

Fregeixo també una llenca de cansalada

i un plat de patates,

però acabo cansada.

M’ho cruspeixo tot en un moment i,

de tan cansada,

me’n vaig a fer la migdiada.

La meva sensació és ser una cuinera

vestida de blanc i amb recollida cabellera.

Joana Hortoneda. 4t, Cassià Costal.

Entro a la cuina,

em sento envoltat de bones olors,

ja em cau la baba,

tinc el nas inflat d’olors.

Veig patates cruixents

i se m’esmolen les dents,

veig espaguetis…

Ja no aguanto més!

La panxa em fa rau-rau

com un gripau.

Vull cuinar, estic impacient.

Al final: mandonguilles vaig anar fent,

ben content perquè

les van tastar

i els hi van agradar.

Estan delicioses, deia la gent.

A tothom van agradar.

Vinga, a sopar!

Miquel Gil. 4t, Cassià Costal

A mi m’agrada fer pa sucat amb all i oli.

Els ingredients són: una llesca de pa, 1 o 2 granets d’all i oli d’oliva.

Per fer-ho has d’agafar el morter i aixafar l’all ben tallat en trossets petits; seguidament agafa el tall de pa i afegei-li un raig d’oli i la picada d’all.

És fàcil, oi?

A mi m’agrada l’olor i el gust dels alls i l’olor que fa la cuina quan hi entro. És una sensació que m’encanta i em fa venir gana.

Xavier Martí. 4t, Cassià Costal.menjar1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *