Us agrada remenar per la cuina tot ajudant la mare o el pare a preparar algun dels vostres menús preferits?
Si voleu arribar a ser uns grans xefs, com els germans Roca o en Ferran Adrià, no dubteu a començar aviat a fer provatures entre olors i sabors deliciosos.
I animeu-vos a escriure les vostres experiències com nosaltres fem aquí.
“La primera vegada que vaig tocar els fogons em vaig sentir diferent, com més gran. Mai m’havien deixat remenar gaire a la cuina. Em sentia diferent perquè ja podia ajudar la mare i el pare a preparar menjars. També vaig aprendre a fer servir el microones i a rentar bé els plats”.
Laura García. 4t, Cassià Costal.
“La meva mare em deixa ajudar-la a fer el sopar. Abans m’haig de rentar molt bé les mans amb sabó. A vegades preparo una amanida amb molts ingredients barrejats. Voleu saber què faig?
Primer preparo els materials necessaris. Començo per agafar un bol gros on ficar-hi l’enciam, ja net. Després tallo unes quantes maduixes d’aquelles tan bones i dolces, tallo trossets de taronja petits, trossets de pera, pastanagues d’aquelles que agraden als conills, tomàquets dels més vermells, blat de moro i algunes olives; ho afegeixo tot al bol on hi ha l’enciam; ho amaneixo amb oli i vinagre i… ja està a punt per menjar!
Oi, quina gana que tinc, que això fa molt bona pinta! Paro la taula i… BON PROFIT!”
Zewde Font. 4t, Cassià Costal.
“La meva primera experiència a la cuina ha estat inoblidable. Quan la mare em va dir que m’ensenyaria a cuinar em vaig posar molt contenta perquè sempre m’havia imaginat que seria molt divertit que la gent tastés algun plat preparat per mi.
Per començar, la mare em va explicar com es fa l’arròs blanc. Em va dir que havia de posar aigua a bullir (2 gots d’aigua per persona); quan bullís l’aigua havia d’afegir-hi l’arròs (1 gotet per persona) i una culleradeta petita de sal; en una paella, posar-hi oli i all; quan l’all ja fes olor, afegir-lo a l’arròs. Ha de bullir uns 20 minuts l’arròs fins que estigui a punt i. l llavors… BON PROFIT!”
Estefania Toloza. 4t, Cassià Costal.