Divendres vam anar al Museu de la Xocolata de Barcelona.
Primer vam fer el taller “Artistes de la Xocolata”. Allà ens van explicar que la xocolata ve d’un arbre que es diu cacauer, que fa uns fruits molt grans. Si els obrim, veurem que a dins hi ha unes faves negres((CACAU) i una pasta blanca que es diu mantega de cacau. Aquestes faves es torren i les trituren. Vam tastar-les però a la majoria no ens van agradar gaire… Ens van explicar que s’havia de barrejar amb sucre i altres ingredients per aconseguir la xocolata que mengem a casa, segons si és blanca, marró o negre hi posen més o menys coses.
Després vam omplir uns motlles per fer unes figures de xocolata. L’omplíem amb una xocolata calenta i líquida que preparava una màquina. Un cop fets els vam posar a un congelador perquè es refredessin.
Com que els pastissers tenen part d’artistes, vam poder dibuixar amb un cornet de xocolata desfeta. La veritat és que dibuixar amb allò era una mica complicat i no vam poder resistir la temptació de tastar aquella xocolata tan bona!
Després vam donar una volta per l’exposició que tenen de figures, totes fetes de xocolata!. Van veure les màquines que feien servir per treballar el cacau i també van poder veure un conte d’un pastisser que treballava la xocolata.
Mireu quines fotos!
