Missatges per a la Marató 2009

Aquest article us ha de servir per a escriure missatges entorn del tema de la Marató 2009, dedicada a les malalties minoritàries. Consta com una de les activitats populars que s’han organitzat a tot Catalunya.També us volem fer saber que fins avui hem recollit 149,77€ gràcies als estalvis de tots i totes. Demà dilluns farem  l’ingrés al compte de La Fundació La Marató.Endavant doncs amb els missatges.

La Marató de TV3

 L’any passat, vam participar  a la Marató de TV3 i aquest any ho hem volgut repetir. Enguany la convocatòria   ha tractat de les malalties minoritàries, que són totes aquelles malalties que sovint només pateixen 9 o 10 persones al món . Aquestes malalties també és important curar-les o investigar-les perquè algunes es poden contagiar tot i que la gran majoria provenen de problemes genètics. Hdem sabut que d’aquestes malalties n’hi ha 7000 de diferents aproximadament.

Què és la Marató?

 La Marató, és un acte que fa cada any La Fundació  La Marató de TV3 al desembre, per lluitar contra les malalties. Aquest any es va fer al 13 de desembre a partir de les 10:00 amb l’ajut d’un programa de televisó que va durar tot el dia.

 Nosaltres què hem fet?

 A part d’estar molt interessats d’entrada a participar, hem estat parlant a la classe d’aquest acte . Com l’any passat hem fet el mateix: donar diners dels nostres estalvis per la Marató. Tota la classe hi ha estat d’acord, això sí, el donatiu és voluntari. Un dia després de la Marató, hem anat a la Caixa d’Esparreguera i hi hem ingressat els 149’77€ recollits entre tot primària. El dia 13, que és el dia que es va emetre la Marató, el bloc de la classe, estava obert a tothom per deixar-hi algun comentari en un article especial. Aquesta va ser la nostra activitat, a part de recollir els diners.

 L’anunci de la Marató 2009 tractava de…

 Els anuncis de la Marató d’aquest ens han fet pensar molt. Ens hem fixat en l’anunci projectat per televisió que tracta d’una noia que ha de tenir un fill. Després es veu una imatge d’un nen a la panxa de la mare i el forat per on ha de sortir molt lluny. A continuació, es veu un altre nen que resulta que és imaginari que l’ajuda a sortir i diuen una frase així: HI HA PERSONES QUE NEIXEN PER AJUDAR ALS ALTRES. Podem interpretar que hi ha gent que neix per després ajudar a néixer als altres. També ens ha fet reflexionar molt el cartell anunciador de La Marató. Es veu una nena rebent un cop de puny invisible que deu representar que el risc de patir aquestes malalties sovint és invisible. El lema d’aquesta Marató és: “VULL SABER CONTRA QUÈ LLUITO”.

 Reflexions…

 Creiem que està molt bé participar en un acte com aquest perquè així podem ajudar a salvar a moltes persones que ara , en aquest precís moment, poden estar morint per culpa d’aquestes malalties. Per poc que fem tot ajuda.

19 thoughts on “Missatges per a la Marató 2009

 1. Patrici

  És un honor per a l’Escola que un grup de nois i noies vulguin participar en un acte col·lectiu com la Marató. Totes les persones que treballem amb vosaltres ens en sentim molt orgullosos de les vostres iniciatives.
  Ara que s’han solventat els problemes de connexió del matí us animo a participar amb els vostres comentaris.
  Fins aviat
  Patrici

 2. MARTA

  HOLA A TOTS I A TOTES!
  SÓC LA MARTA DE LA CLASSE I JO AVUI ESTIC MIRAT LA TELEVISIÓ A TV3, ESTAN FENT LO DE LA MARATÓ. HI HA MOLTES ACTIVITATS I CREC QUE HI HAURAN MOLTS DINERS RECOLLITS.
  JO CREEC QUE AIXÒ DE LA MARATÓ ESTÀ MOLT BÉ DE FER-HO PERQUÈ TOTS AQUELLS QUE ESTIGUIN MALALTS, TENEN UNA OPORTUNITAT PER PODER TIRAR ENDEVAT I PODER VIURE BÉ.

  DE AL MARTA DE LA CLASSE

 3. ANNA

  HOLA SÓC L’ANNA LA GERMANA DE LA MARTA I ESTIC VEIENT EL PROGRAMA DE LA MARATÓ A LA TELE.
  EL DILLUNS LI DONARÉ UNS DINERS A LA MARTA PER QUE ELS POSEU A LA GUARDIOLA.
  ADEU A TOTS I ANIMEUBUS A PARTICIPAR A ESCRIURA

  DE L’ANNA

 4. Carol

  Felicitats vampirs!! La vostra iniciativa en participar en un acte com La Marató ens fa sentir molt orgullosos! Que seguiu així durant molt molt de temps!!
  Moltes felicitats!
  Carol

 5. Eduard

  Hola sóc l’Eduard, el programa de la marató és molt interessan idiu coses inpresionan. He vist que hi ha molta gent que está disposada a contribuir amb la marató. Aquest any hem sembla un tema molt interessant i nou per mi, Perquè una maleltia estranya que no la coneixen ni els científicas i que la poden tenir 9 perssones al món, si la tens deu ser fort.

  ADEU.

 6. aniol

  HOLA SÓC L’ANIOL I JO TAMBÉ ESTIC MIRANT EL PROGRAMA DE LA MARATÓ .TOTA LA MEVA FAMÍLIA FAREM UN INGRES AL SERVICAIXA .ESPERO QUE TOTHOM FACI UN COMENTARI PER PARTICIPAR AL BLOC.

  FINS AVIAT

  ANIOL

 7. Pilar

  Hola, sóc l’avia de la Marta i l’Anna i jo també miro la marató desde casa meva. Em sembla molt bé la iniciativa que heu tingut i que hagueu recollit uns diners dels vostres estalvis per ajudar a la recerca de soluciones per les malalties minoritaries. Aquestes malalties son com una loteria i tots estem en el mateix bombo, tant de bó no ens toqui mai d’aprop.
  Fins aviat. Pilar

 8. Ariadna Julià Maiquez

  HOLA A TOTS I A TOTES,
  HE VIST EL PROGRAMA DE LA MARATÓ, ÉS MOLT INTERESSANT, EXPLICA COSES MOLT CIENTIFIQUES, ESTIC MOLT ORGULLOSA D’AVER PARTICIPAT I EM SENTO BÉ, AGUST, PENSO QUE LA GENT AMB MALELTÍES HO DEU PASSAR MOLT MALAMENT, PER AIXÒ PENSO QUE ESTÀ MOLT BÉ QUE HI PARTISSIPEM EN HUNOR NÒSTRE I DE LA MARATÒ.

  DÈU QUE PASSEU MOLT BÉ LA RESTA DEL DÍA.

  ARIADNA.

 9. Guillem Martínez

  Hola a tots i totes que esteu mirant ara el bloc, em dic Guillem Martínez i formo part d’aquesta classe del vampir. 😉
  Jo crec que el programa de la Marató de TV3 s’hauria d’emetre cada mes, perquè, des de el meu punt de vista, és una cosa que és molt útil als malats (aquest any als que en tenen una de minoritària).
  Hi ha gent que, com que són unes persones no gaire educades 👿 no donen diners perquè els hi sembla que no és útil. En canvi, hi ha gent que ho troba molt interessant i important, com jo.
  Vaig plegant perquè m’estic allargant un xic massa. Doncs llavors; atentament:
  Guillem Martínez Sardà 🙂

 10. Maria FERNÁNDEZ

  Hola sóc la Maria Fernández i jo em sento molt bé per haver participat donant una petita part dels meus estalvis per la Marató.Com diu l’àvia de la Marta aixó li pot passar a qualsevol persona i trobo que una aportació per molt petita que sigui ja conta i ajuda a la gent que pateix aquestes malalties.
  Fins demà.

 11. Adrià Tejedor

  Hola sóc l’Adrià de la classe del Vampir, jo penso que el programa de la marato de tv3 està molt ven pensat, per que tinformen sobre malalties d’altres per sones. En aquest cas la marato de tv3, es racaudaven diners per trovar malalties d’altres persones.
  Ala nostre classe em recollit diners i ens vam proposar que cada persona envies un misatge.
  Jo avui he mirat alguna cosa sobre el programa i le trovat forsa interesan, jo us recomano que l’any que bé mireu el programa perquè es molt intaresant.
  Adrià Tejedor i Baltasar.

 12. pbatall1 Post author

  Aquest any, com l’any passat, em participat en la Marató de TV3. I ens ha semblat una molt bona idea, agafar uns quants diners dels nostres estalvis per donar-los a les persones amb malalties minoritàries,que ho estan passant molt malament per culpa de aquestes enfermetats tan greus, com les que estan passant algunes persones estimades nostres.
  I per tot això, em pensat, a donar alguna ajuda,(com els diners).
  Nerea

 13. Núria González

  Hola a tothom;
  Aquest any com l’any passat he decidit ajudar i participar a la TV3 que aquest any tracta de les malalties minoritàries, que són aquelles que només les tenen unes quantes persones al món i que els científics encara no hi han travat cap solució.
  Aquest any per col·laborar he decidit fer un acte al bloc, i aqui estem, fent comentaris, que bueno, que espero que la recollida de diners que estem fent a tot el món serveixi d’ajuda, recordeu que és per una bona causa, i que només un cèntim ja és una col·labvoració, osigui que vinga, ajudeu-nos a ajudar-los!! hahaha!! 🙂

 14. Ciro

  Hola sóc en Ciro de la classe del vampir de 6è de primària i penso què aquesta idea de participar en La Marató de Tv3 per les malalties minoritàries és molt bona 🙂 i les persones que no participen se’ls hi hautria de caure la cara de vergonya :daugher: per que no pensen en les persones que ara estan al llit o l’hospital malalts o malaltes sense poder fer res ni jugar, ni córrer o ni poder-se mou-re’s…

  Firmat:
  Ciro A. M.

 15. max : - )

  ES INTERESSANT PARTICIPAR EN AQUESTA FUNDACIÓ TAN INTERESANT QUE TRACTA I LLUITA AMB AQUESTES MALALTIES I LES PERSONES QUE LA COMBATEN.PER AIXÒ JO CREC QUE ÈS UNA ACCIÓ QUE TE MOLT DE MÈRIT! 😉

 16. Guillem R

  Hola, sóc el Guillem R. de la classe del Vampir de primària de 6è. 😎
  M’ha agradat molt la Marató que varen fer ahir per tv3 perquè serveix molt i molta gent hi col·labora. Bé, ja no sé què més posar a part de que és la mar d’útil.
  Tot això ha escrit:
  Guillem Ripoll

 17. Eloi

  Hola sóc l’eloi de la clesse del vampir de 6è de primaria. 🙂
  A mi em sembla una idea genial poder ajudar a les persones que tene malalties i jo crec que tindriem de posar-nos als cosos de les persones i pensar lo que ells pensen perquè hi ha gent que no ajuda a aquestes persones però si ells tinguessin alguna malaltia i no els ajudessin es sentirien molt malament i per això tenim de col·laborar tots juns

  Adéu Eloi

 18. Maria ollë

  Hola a tothom!!!

  Jo no vaig poguer veure tot la marató, vaig veure un
  tros va ser molt interessant un video que van ficar
  sobre una nena que tenia una malalitia minoritaria.
  Hem d’estar molt agraits, per la sort que hem tingut
  per no passar aquest dolor, que passa la gent com
  aquella nena del video.

  Adéu, fins aviat.

 19. Raquel

  Hola soc la Raquel, de la classe del vampir.
  Quan vaig veure el programa de la marató, em sentia orgullosa, carai de tots els diner que han donat, nosaltres hem ficat 149,77€, jo almenys quan ho veia em sentia bé, perquè estem ajudant a totes les persones que tenen malalties minoritàries. Em va agradar molt una cosa de la marató, quan ficaven anuncis ficaven la Marató però com un trencaclosques, les peces del trencaclosques s’anaven ajuntant fins a fer el logotip de la Marató. Aquesta idea em va agradar, nosaltres som una peça del gran trencaclosques.
  Adeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *