DIA DE BRICOLATGE

Moltíssimes gràcies famílies, no sabeu com ho fem servir tot i com ens agrada.Els dijous, les famílies venen a jugar.

Quinzenalment, les famílies de les classes del Cuc i Matossers venen a jugar amb nosaltres.
Fem petits grups, per tal de poder gaudir de diversos jocs de taula, … però millor ho veieu.Dia de les matemàtiques a la classe del Camell.

Quantes esponges hem de posar en el pot per poder eixugar tota l’aigua?LA CLASSE DEL CAMELL: PROJECTE ELS CARGOLS.

Aquest curs hem tingut cargols a la classe, hem viscut moltes experiències i aprenentatges.
Mireu que bé ens ho hem passat!Fira del llibre en català: Sant Jordi

Per Sant Jordi aprofitem que tenim la fira del llibre en català tan a prop, per sortir a xafardejar i compraralgun llibre.SORTIDA A SANTA CREU.

Com cada any, juntament amb els nens i nenes de tota l’escola hem pujat a Sta. Creu per compartir un dia de jocs i vivències en plena natura.
La serra de Collserola és el nostre entorn natural més proper, cal gaudir-lo.Dia de les matemàtiques’18

El passat dilluns 14 de maig la nostra escola va celebrar el Dia de les Matemàtiques que per haver estat l’anterior dissabte no es va poder festejar.
La classe dels Matossers tenien un repte per aconseguir: entre tota la colla castellera havien d’esbrinar quants alumnes hi ha a l’escola.
Primer van estar rumiant com organitzar-se: comptar els nens i les nens al pati, anar per les classes… Això farien, anirien a comptar els alumnes classe per classe!
Va sorgir el problema de quants alumnes havien d’anar a cada classe: van dividir els alumnes (palets de colors) en vuit pots que representaven les classes. Van veure que podien anar de tres en tres. Després de triar on hi volien anar van iniciar el repte.
Cada grup anava a la classe assignada i obtenien la informació que necessitaven. En alguns grups podien comptar els alumnes i en altres classes havien de preguntar a la mestra perquè els nens i nenes estaven realitzant activitats matemàtiques a altres llocs de l’escola.
Quan ja tenien les quantitats apuntades la mestra les anotava a la pissarra i entre tots i totes les descomposaven en desenes i unitats.
Un cop acabat el desplegament d’alumnes i la recerca de la informació tots els Matossers es van reunir a la catifa i van poder agrupar totes les desenes i van descobrir que hi ha vien 21 més una unitat , és a dir 211 alumnes en total.
El grup de P-5 ha pogut superar el repte i pel camí ha après moltes coses: recompte, divisió, recull de desenes i centenes… i el millor és que han gaudit amb les matemàtiques!!!

[youtube]https://youtu.be/BQQcdh9sLfg[/youtube]VISITEM LA BIBLIOTECA PAU VILA

Arriba l’hora del nostre projecte, necessitem molta informació per a poder treballar i on millor que anar a la biblioteca?
Una sortida amb l’objectiu de conèixer el nostre entorn i les activitats que ens proposen, un lloc on establir col.laboracions, un lloc important pel nostre coneixement i aprenentatge.
La Tina molt amablement ens va obrir la biblioteca pel matí, ens va fer explicacions sobre el coneixement i normes d’una biblioteca, ens va explicar un conte i ens va deixar gaudir dels llibres.
El curs vinent inauguren la nova biblioteca, ens veurem allà Tina!!!FIRA DE LA CANDELERA

Arriba la nostra Fira més gran, i com cada any sortim a visitar la part més antiga: la zona agrícola que ens dóna l’oportunitat de conectar amb tants anys d’història i amb la terra.
Enguany, la Comissió verda de l’escola ens va demanar de comprar planter per al nostre hortet escolar, i així ho vam fer: cistells, llistes i molta curiositat en mà vam fer aquesta sortida que tant ens agrada.
Ah! i amb una sorpresa pels Camells, vam trobar una parada on vam comprar els cargols que tant hem estudiat.COSMOCAIXA

Visitar i fer un taller al Cosmocaixa de Barcelona sempre és una experiència única per als nostres infants.
Els més petits van gaudir de moments de ciència a través de la manipulació i experimentació en el Click dels nens.
Els més grans van conèixer millor el nostre món natural amb el Toca-toca.

Els