Laboratori

1 Experiment:

En un tub d’assaig hem ficat aigua i llevat.Té un color blanquinós. Hem ficat un globus al damunt perquè no escapi l’aire.També l’hem posat per veure si la fermentació actua amb aquets ingredients.

2 Experiment :

Aquest experiment és igual però a més a més li hem ficat un altre component:el sucre.I també l’hem posat un globus al damunt.El sucre ha inflat el globus perquè el llevat i el sucre han produit un gas anomenat CO2 i s’ha produit la fermentació.

3 Experiment :

En aquest experiment hem ficat el sucre a una cassola i l’hem escalfat per torrar-lo i comprovar que li passa al sucre que queda a la costra del pa quan està dins del forn.

Conclusions:

Ja sabem que es la fermentació.La fermentacó és el procés que fa el pa quan s’ajunten el llevat i el sucre que porta la farina  i fan aquell gas que hem dit abans el CO2.Però també hi ha dos ingredients: el gluten i el midó, aquets fan una membrana la qual no deixa sortir el gas que hi ha dintre, per això la molla del pa té ulls!!! És el gas que queda atrapat!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *