1 Experiment:
En un tub d’assaig hem ficat aigua i llevat.Té un color blanquinós. Hem ficat un globus al damunt perquè no escapi l’aire.També l’hem posat per veure si la fermentació actua amb aquets ingredients.
2 Experiment :
Aquest experiment és igual però a més a més li hem ficat un altre component:el sucre.I també l’hem posat un globus al damunt.El sucre ha inflat el globus perquè el llevat i el sucre han produit un gas anomenat CO2 i s’ha produit la fermentació.
3 Experiment :
En aquest experiment hem ficat el sucre a una cassola i l’hem escalfat per torrar-lo i comprovar que li passa al sucre que queda a la costra del pa quan està dins del forn.
Conclusions:
Ja sabem que es la fermentació.La fermentacó és el procés que fa el pa quan s’ajunten el llevat i el sucre que porta la farina i fan aquell gas que hem dit abans el CO2.Però també hi ha dos ingredients: el gluten i el midó, aquets fan una membrana la qual no deixa sortir el gas que hi ha dintre, per això la molla del pa té ulls!!! És el gas que queda atrapat!!!!