Elaboració

(GRUP: Julio, Lidia, Neus, Luis)

Vam anar al laboratori a fer pa per saber coses sobre la fermentació i el llevat.

Per fer pa es necessita:

·150gr.de llevat fresc.

·42cl. d’aigua.

·50gr. D’oli.

·2 cullerades de sal.

·675gr. De farina.

1º   Agafem una safata neta li posem els 675 grams de farina i les dues cullerades de sal, amassem els ingredients barrejats.Després agafem el llevat el barregem amb l’aigua fins que estigui desfet ho posem a la massa i amassem una altre cop, podem posar oli per amassar millor.

2º  Un cop feta la massa la deixem reposar uns 30m. Cobrin-t’ho amb un drap humit.

3º  Després trèiem el drap humit i tornem amassar una mica, fem diversos talls no molt profunds.

5º  Engeguem el forn a 230 graus i col·loqueu un bol d’aigua bullint a sota la massa. Si hi ha 1 kg de massa calen de 40 a 50 minuts de cocció. Per a 500 gr. De 30 a 40 minuts.

I per últim deixem que es refredi.

Per comprovar la funció que fa el llevat hem fet diferents tipus de massa.

1. Amb llevat

2.Sense llevat

Hem comprovat que la massa que porta llevat unfla i fa que a la molla del pa tingui petits ulls provocats per la fermentació. La massa que no porta llevat no unfla i a més a més la seva molla no te ulls i no està esponjosa! Ho podeu veure a les imatges!!!!!
Hem recollit totes les dades i el procés per poder fer diferents treballs!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *