Història

(GRUP: Ainhoa, Ismael, Daniel, Lara)

EPOCA ANTIGA:

El blat s’ha utilitzat des d’unes èpoques molt antigues per l’elaboració del pa. La farina de blat es menjava amb forma àcima perquè no coneixien la forma de fermentar la massa. El pa va ser fermentat primer a Egipte, fa 6.000 anys, i va viatjar fins l’occident variant els seus ingredients, sabor, textura i forma. No obstant això, la major part del pa que es consumeix desde fa 50 anys enrere té el seu origen aquí. La indústria de la panificació era molt antiga, de la epoca dels faraons, en la que es preocupaven molt de l’alimentació humana.

EL PA EN EL MON GREC:

Els grecs van inventar l’art de la panaderia al segle III, a l’hora creant setanta tipus de pans. Inventaven formes variades. Els pans eren utilitzats per a les festes religioses. Provaven amb cereals diferents: blat, civada…També masses d’arròs afegint: mel, fruits secs…En el museu de Suïssa es conserva la “torta” la més antiga, la més coneguda “la torta de Corcelles” de l’any 2800aC. El pa va començar sent un aliment ritual per celebrar alguna festa, però va passar a convertir-se en el signe del menjar per excelència. El pa va ser nombrat en escrits de poetes grecs: Homero, Platón, Ateneu…

EL PA A L’EPOCA MITJANA:

A l’època mitjana no va haber canvis al pa.  Als països més pobres com el pa era molt fàcil de fer tenien almenys aquest menjar. Algunes esglèsies explicaven històries sobre el pa i la fam. Feien el pa més bo pels rics. Ficaven dintre un paràsit per enverinar l’espiga del cereal. Les ciutats on feien el pa més bó són més inportants. El pa era l’aliment de la base de la població.

EL MODERNISME DEL PA:

A finals del segle XVIII el pa ha progresat i el molí a millorat més. Augmenta la producció de la farina i el blat i s’aconsegueix una farina millor. Al segle XIX s’inventa el molí de vapor que va fer  evolucionar l’elaboració del pa. Apareixen nous tipus de llevat i apareixen tècniques mecàniques per amasar el pa. Per això la industria va creixent fins avui en dia. Avui posseïm mil mitjans de transformar tota classe de farines en una alimentació tan sana com agradable. Afegint una mica d’oli, de llet o de sal a la farina de cereals trobareu els pans més delicats “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *