BIENVENUE, ROSA!!


Hem aprofitat del projecte de la unitat per celebrar l’arribada de la Rosa fent unes crêpes. Els alumnes de 4rt d’ESO i els de 1r de Batxillerat, a la foto, vam passar una estona aprenent una mica més sobre l’origen i la tradició que envolta aquest àpat francès. L’origen es remunta als celtes i també els romans el van conèixer. De fet la forma rodona i el color daurat de la crêpe recorda al… sol, és clar. Els pobles antics en menjaven per celebrar que la natura començava a despertar i que ja anava sent hora d’acomiadar el llarg i dur hivern. El cristianisme va voler santificar la festa i va posar com a data de celebració la presentació del nen Jesús en el temple, desprès que la Verge va passar la “quarentena”. Si comptem 40 dies des del 24 de desembre, ens surt que la verge va anar al temple el 2 de febrer. Aquí l’esglèsia anomena aquesta festa “la Candelera” i a França “la Chandeleur”. Doncs bé, tot i que en pots menjar en qualsevol moment de l’any, la tradició vol que les famílies franceses es reuneixin el 2 de febrer per berenar o sopar a base de crêpes.

També vam posar en pràctica allò après al llibre sobre els partitius i el vocabulari dels aliments alhora que degustàvem unes “crêpes au beurre” d’allò més suculentes. Els alumnes van ser els encarregats de portat tot el material necessari. Des d’aquí felicitacions a tots! Us enviarem una altra notícia culinària durant el curs. Bon appétit ! i… Bienvenue, Rosa !!

Rocío Domínguez, Profesora de francès de l’Institut Can Mas

Aquest article ha estat publicat en Coses "NOSTRES", General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *