El 18 desembre de 2013 es va realitzar a l’institut Can Mas de Ripollet la primera edició del concurs CanMas terChef, idea original del programa de televisió espanyola MasterChef.
Cartell del Concurs culinari CanMas terChef (Roser Peris)
MasterChef és un concurs culinari que busca al millor cuiner amateur d’Espanya. A partir d’aquesta idea es va proposar fer un concurs similar, CanMas terChef, en el qual participaven tots els alumnes de 3r d’ESO amb receptes de reaprofitament en grups de dos o tres persones. El premi pel guanyador era un val per a la Cantina del nostre institut.
A continuació exposem una entrevista realitzada als tres guanyadors del concurs, Sergi Chavez, Mar Rivero i Cristian Olivencia amb el seu “Púding” i tot seguit també entrevistem un dels jutges d’aquesta competició, en Miquel Arrué.
Entrevista als alumnes guanyadors
De qui va ser l’idea de les receptes?
—Dons la idea va ser d’en Cristian , ja que anteriorment l’havia vist per Internet.
Guanyadors del concurs amb els seus tutors i jutges
Quins ingredients de reaprofitament vau utilitzar?
–Els ingredients que vam reaprofitar van ser les galetes, les magdalenes i el pa que teníem a la despensa una mica dur, allò que sempre sobra.
Com us vau organitzar i què va ser el més difícil de fer?
—Al principi va ser una mica enrevessat, però vam acabar organitzant-nos i ho vam fer tot junts.
Què va ser el més difícil a l’hora d’elaborar el plat?
–Barrejar-ho tot; hi havia moltes galetes i magdalenes.
Què penseu que es podria afegir al concurs? (trofeus, xecs regals, etc…)
—Dons creiem que podria pujar nota en alguna assignatura, com ara la tutoria, o també donar algun petit trofeu.
Quina valoració feu del primer concurs de cuina? Repetiríeu?
—Es bastant divertit, el recomanem!
Entrevista a un dels Jutges
Qui va proposar la idea del concurs?
—Doncs va ser el equip docent de tercer d’ESO, a partir de la coordinadora.
Ha sigut difícil escollir un guanyador? Per què?
—Realment no ho va ser, perquè la xocolata a mi no m’agrada, i vaig haver de prendre molta xocolata.
Quina valoració feu de l‘experiència com a ‘’Tastador’’? Ha sigut la primera vegada?
—Em va agradar molt, va ser molt divertit, m’agradaria un altre concurs així. Va ser la primera vegada que vaig fer de tastador.
Ja sabem quin plat us va agradar més, però quin va ser el que us va agradar menys?
—El que menys, hi havia unes pizzes que eren comprades, i el concurs tractava de reaprofitament, així que diria que aquest plat.
Per què només es va fer a 3r ESO? Penseu que funcionaria a la resta de cursos?
—Va sortir de tercer perquè era una prova pilot, segurament en un futur es farà a mes cursos.
Si fóssiu concursants, quina recepta faríeu?
—Faria croquetes, em tornen boig i, a més a més, es pot fer amb qualsevol cosa que et sobri per casa.
Roberto Espinosa (4tB) i Eva Guerrero (4tA)
