
Menjar a casa d’una família pakistaní
Finalitza el Ramadà, el novè mes del calendari islàmic que aquest any va començar el dia 22 d’agost, normalment acostuma a tenir una durada de 30 dies, però depèn de la lluna que tingui 29 o 31 dies.
El calendari islàmic és 11 dies més curt que el calendari gregorià, a conseqüència d’això cada any tant el Ramadan com la resta dels mesos islàmics comencen 11 dies més abans respecte el dia que van començar l’any anterior del calendari gregorià.
El Ramadà no consisteix només en menjar molt al matí, abans de que comenci l’hora de resar, i no menjar fins la posta del sol, sinó que també en aquests dies no s’ha de mentir, s’ha d’ajudar a la gent pobre, ser amable amb tothom, augmentar el temps en el que reses i llegeixes l’Alcorà (en àrab, al-Qur’?n, llibre sagrat dels musulmans), deixar d’insultar etc.
La gent que no pugui fer algun dia del Ramadà per problemes de salut pot recuperar aquest dia abans de que comenci el Ramadà de l’any següent.
Aquest és un mes molt important per els musulmans (més de 1.000 milions de persones al món), ja que tenen una oportunitat molt gran de que Déu els perdoni per tot lo dolent que han fet, d’adonar-se de les coses que fan malament etc.
El menjar del Ramadà acostuma a ser diferent dels menjars que es fa normalment, però això no vol dir que el menjar que es fa en aquest mes no es pugui menjar durant altres dies. En cada país hi ha diferents menjars segons la seva cultura, per exemple a Pakistà, Índia, i més països de l’Orient fan menjars molt picants, mentre que els països com Marroc, Mauritània fan menjars més dolços.

Menjar a casa d’una família marroquina
El Ramadà acaba amb una festa (Eid Al-fitr) que dura 3 dies però que el més important és el primer dia. En aquesta festa la gent es compra roba nova, sabates noves, les noies es posen henna etc, es va a casa de familiars i a casa també es fan dolços per celebrar-ho.
Sana Iqbal, 4rt ESO
