EL NOSTRE HORT ECOLÒGIC

USEE IES Joan Puig i Ferreter
  • rss
  • Inici
  • QUÈ PLANTEM A’L’HORT?
  • COMPOSTATGE
    • videos
  • LES EINES DE L’HORT ECOLOGIC
  • LES NOSTRES RECEPTES
    • videos
    • Menjars típics
  • dieta equilibridada
  • MENJARS ESTACIONALS
    • Primavera
    • Estiu
    • Tardor
    • Hivern

LES NOSTRES RECEPTES

RECEPTES AMB VERDURES I HORTALISES

PURÉ DE

CARBASSA

INGREDIENTS:

1 kg. de carbassa (sense closca)

1 ceba grossa

1 tassa petita de llet o crema de lletnou moscada, sal i pebre

PREPARACIÓ:

Sofregim la ceba fins que estigui daurada i afegim la carbassa tallada a trossos i la courem uns 10 minuts, seguidament ho cobrirem d’aigua, afegirem la sal i el pebre i una mica de nou moscada, i ho posem a bullir uns 30 minuts, ho retirarem del foc, traurem una mica de l’aigua (q

ue reservarem) i ho triturarem, seguidament afegim la llet o crema de llet, tornem a triturar una mica i llest. Si està molt espès afegirem l’aigua que havíem reservat, fins

aconseguir la textura desitjada.

MONGETA TENDRA AMB OUS

INGREDIENTS:

400 gr. de mongeta tendra

80 gr. de beicon

2 cebes

3 tomàquets (també podríem posar un pot de tomàquet cassola fregit)

4 ous

PREPARACIÓ:

Posarem a bullir les mongetes en un pot amb aigua i sal, un cop bullides les colarem i reservarem. A continuació tallarem el beicon a trossets petits i el passarem un momentet per la paella i ho retirarem, a la mateixa paella farem el sofregit de ceba i tomàq

uet a continuació afegirem les mongetes i el beicon

i ho deixarem uns 10 minutes que faixi XUP XUP, seguidament separarem les mongetes fent un forat i tirarem els ous i ho taparem, fins que la clara sigui qualla

da

ingredients

• 300 gr d’arròs

• 1 pebrot vermell

• 1 pebrot verd

• 150 gr de pèsols

• 1 carbassó

• 2 grans d’all

• 1/2 pot de Sofrito de Tomate y Cebolla Gallina Blanca

• 600 cc. de Caldo de Pollo Gallina Blanca

• Ingredientes

• • 1,2 kg patatas grandecitas

• • 6 chirivías

• • 6 zanahorias

• • 1 cabeza de ajos

• • 3 ramitas de romero fresco

• • sal y pimienta negra recién molida

• • El aceite de oliva

PESOLS OUFEGATS

Ingredients:
Pèsols segons els comensals. Jo poso d’uns 150 gr. per persona.
1 ceba mitjana.
1 botifarra negra
Un tros de cansalada (cansalada) que sigui una mica gruixut.
Vi blanc
Preparació:Sofregir la ceba amb una mica d’oli a foc molt suau fins que aquest cuita però sense arribar a daurar-se. En un costat de la cassola afegeixo la cansalada, deixo que es dauri pels dos costats i la retirada. Afegeixo els pèsols els dono una volta i afegeixo un gotet de vi blanc. Quan falten uns 7-8 minuts perquè els pèsols estiguin al punt afegeixo la botifarra negra i la cansalada per sobre, tapo la cassola i deixo que s’acabi de coure.

Espero que la gaudiu.

INGREDIENTS (4 persones)

400 gr. d’espinacs

1 pot petit fesols

4 ous

Sal

All

Julivert

PREPARACIÓ

Es renten els espinacs ben rentats, es tallen no massa grossos, i se’ls hi tira una mica de sal i es funyeixen. Es posen a la paella amb fred i una mica d’oli i es sofregeixen, a continuació s’hi tira all i julivert, tallat ben petit. Quan ja està tot ben cuit, s’hi posa un pot petit de fesols, se’ls hi dona un parrell de tombs que agafin el gust de l’espinac, i s’hi tira els ous ben batuts.

truita-espinacs-1

Comments are closed.

Meta

  • Entra
  • RSS dels articles
  • RSS dels comentaris
  • WordPress.org

Pàgines

  • COMPOSTATGE
    • videos
  • dieta equilibridada
  • LES EINES DE L’HORT ECOLOGIC
  • LES NOSTRES RECEPTES
    • Menjars típics
    • videos
  • MENJARS ESTACIONALS
    • Estiu
    • Hivern
    • Primavera
    • Tardor
  • QUÈ PLANTEM A’L’HORT?

Arxius

  • maig 2011
  • abril 2011
  • octubre 2010

Responsabilitat

Aquest bloc té un caràcter educatiu. Si algún dels continguts que s'hi troben té drets d'autor o penseu que s'en fa un ús indegut, us preguem que ens ho feu saber i serà retirat immediatament.
contador de visitas
contador de visitas
rss Comentaris RSS valid xhtml 1.1 design by jide powered by Wordpress get firefox