Ludi Romani et Schola, un projecte col·laboratiu en xarxa a la VII Magna Celebratio

Si el passat cap de setmana us vàreu perdre la VII Magna Celebratio a Badalona, no us perdeu aquest reportatge de la participació aràcnida amb els tripulants de El vaixell d’Odisseu en els Ludi Romani i la flamant Schola, una autèntica trobada de pràctica compartida a la xarxa, materialitzada en una festa ciutadana de reconstrucció històrica.

45 thoughts on “Ludi Romani et Schola, un projecte col·laboratiu en xarxa a la VII Magna Celebratio

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Visionant aquest magnific muntatge de la Margalida, encara veig més clar que sou fantàstics, de 4t d’ESO a 2n de batxillerat, TOTS. Andrea, el proper dia fas la classe tu, d’acord?
  Records també als tripulants del Vaixell d’Odisseu i als estudiants de Vil·la Primilia (oi que estaria bé que el nou institut es digués així?). M’he sentit amb vosaltres com amb els meus propis alumnes.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Teresa! Realment els nostres alumnes són més que fantàstics i sense ells ni Ludi, ni Schola a la Magna Celebratio, ni reportatge tindríem. Moltes gràcies a tots i totes, i especialment a tu, al Jordi, a la Núria, al Ramon, al Jan i a la Clara per fer una trobada presencial tan inoblidava com aquesta.

 3. rosa_anna

  Ave!
  M’agrada molt el video.
  He de dir que esteu tots i totes maquísims i maquísimes i repito que m’hagués agradat molt participar-hi.
  Espero poder participar algún any. Teresa estaré en contacte amb tu encara que no hi estigui a l’institut per participar-hi 🙂

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Anna Rosa, moltes gràcies. Sempre la Magna unirà alumnes i exalumnes no et tinguis cap dubte. Ja et pots reservar l’últim cap de setmana d’abril de tots els anys. Els nostres blocs també uneixen i uniran alumnes i exalumnes, i tant! Fins ben aviat!

 5. Jordi Rincón

  Aràcnids i aràcnides, va ser un plaer col·laborar amb tots vosaltres en aquestes dues jornades inoblidables de la VII Magna Celebratio. La Júlia ha escrit l´entrada dedicada a la celebració del món romà que avui mateix serà publicada. Tots els tripulants del Vaixell d´Odisseu esperem retrobar-vos l´any vinent amb forces renovades. Gràcies Lida i Teresa per aquests moments educatius que paguen tant la pena. Una abraçada gran, gran.
  PS: Amb el teu permís, Lida, penjaré també aquest fantàstic vídeo.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Va ser un plaer mutu, capità de El vaixell d’Odisseu. Seguirem la publicació de la Júlia i l’enllaçarem aquí i a Aracne, també ho podeu fer vosaltres mateixos. Si vols posar el vídeo, és la major prova que t’ha agradat i que em perdones algunes llicències, senator. Moltes gràcies!
  Ja veig que l’any vinent també hauré de fer el reportatge oficial!
  Records a tots els tripulants i a la Carme. Fins ben aviat!

 7. Núria Valls

  Ave a tothom,

  És evident, Margalida, que l’any vinent t’has d’encarregar de nou del vídeo donada la meravella que ens has ofert aquest any. Ens ho hem mirat des de casa i tot ens hi hem reconegut. El que més m’ha agradat és veure la mena de “tomas falsas” del final i poder-hi reconèixer el Brutus. Va ser fantàstic passar aquelles estones amb vosaltres malgrat l’esgotament de certs moments.Diuen que la cara paga i hi va haver estones en que estava francament cansada però va valer la pena. Tots i totes hi esteu fantàstics i l’any vinent ja ens retrobarem. Fins aviat!

 8. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Núria! L’any vinent, però, hi sortiràs parlant com en Pau. Procuraré gravar-te, això sí, abans de cansar-te.

 9. Carla A.

  El reportatge ha quedat magnífic! Llàstima que va ser en diumenge, que si no… bé és igual, m’agrada l’escena d’en Brutus, és boníssima!

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Carla, si arriba a ser en dissabte tu no te n’escapes! L’any vinent, si la domina em deixa, procuraré gravar tot el cap de setmana i que hi sortiu tots i totes. Mil disculpes, però enguany jo dissabte tenia Jornada de Portes Obertes al centre. Deixarem de ser Cristòfol Ferrer, ens fusionem amb el centre del costat i era un dia, com a cap de departament de Català i de Clàssiques, que no hi podia faltar. A la tarda, però, vaig gravar.

 11. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aràcnids, aràcnides, sou finalistes a V Premio Espiral Edublogs 2011

 12. Edgar Baena

  Quina maravella de documental Margalida, moltes gracies per fer-ho, ara ja podré tenir un record cinematogràfic de la meva primera aparició a la “magna celebratio”. Encara que aquest any li digui adéu a les clàssiques ja que no continuaré estudiant ni llatí ni grec, espero l’any que ve, ja sigui participant o no, estar present a la següent “magna celebratio” i com ha dit l’Anna seguir mantenint un contacte amb les clàssiques d’alguna manera!

 13. Andrea Martinez Serrano

  Després de veure i escoltar el video que ha fet la Margarida hem venen molt records, tant dels ”luidi romani” del any pasat com el ”ludi grammaticus” d’aquest anys. Expiencies i sensacions que no canviaria per res del món, sobretot per la gratitud que inveix el teu cos després de participar en una activitat tan propera, en el meu cas a la meva vocació i en gastar temps ensenyant i informant sobre un tema que estimes i admiresa amb devoció.
  Per la meva experiencia en la ”Magna Celebratio” puc opinar de dos dels apartats de la celebració, personalment a mi m’ha encantat fer de ”magister grammaticus”, pot ser pel contacte amb gent de totes les edats o per les explicacions que havia de fer, en aquest moment es quan realement t’adones un maeix quin nivell tens i has de demostrar el que saps i el que se soposa que estas estudiant ( També depen molt el teu nivell d’exigencia).
  La manera en que et miren els nens amb la boca badada i les curiositats del seus pares que jo intentava respondre amb máxima presició i claredat, m’han fet adonarme que haig de seguir estudiant, que NO TINC SUFICIENT!!!
  Necesito ser una experta, poder defensar-me davant els temes clàssics fins al punt de poder instruir a altres persones i sentir-me sobretot satisfeta dels meus coneixements.
  Cada situació vivida es experiencia que ens ensenya alguan cosa i la qual em de recordar i utilitzar com una eina d’evolució i arribar per a ser una persona completa, sincerament pens-ho que això es diferent en cada persona i pot varia segons els gustos, sentiments i personalitats de les persones. Jo sempre he tingut bastant clars els meus objectius i encara ara per ara segueixo enamorant-me cada dia més de la meva font d’estudi, perquè sóc una friki amb aquest temes però haig de dir que quan a algú li toquen el cor es trasvalssa i la ment s’inunda d’una plena satisfació similar a la música quan penetra en el cervell.

 14. nuria

  Salve!
  El muntatge t’ha quedat fantàstic Lida! M’ha fet molta gràcia l’última part a la que hi havia algunes tomes falses, jaja. M’agradaria felicitar a tots els que hi van participar encarregant-se de l’escola i dels jocs i també als que van organitzar-ho, perquè tots sabem que aquestes coses porten moltissima feina.
  Més concretament m’agradaria donar la meva enhorabona a la Sílvia i a la Júlia ja que no és fàcil apendres el text que es van haver d’apendre i menys quan estem a época d’examens.
  El video és la proba de que ens ho vem pasar molt bé i de que els nens van gaudir amb les activitats que eren al seu abast! Fins l’any que ve! =)

 15. Chaima Anza

  Romans i roannes pensú qu ha esta un grata experiència haver pogut gaudir de vosaltres professors romans i romanes: Lida, Teresa,Jordi,Ramón,Núria… i de vosaltres amics i amigues.
  Des del primer moment que em va dir la Lida aquesta notícia de si volia participar,vaig dir que si ,per tenir una nova experiència a amb la meva professora i els meus companys. El fet es què mai no em pensava portar tants amics com amigues. L’amor de l’amistat ens ha fet coneixer-nos. Sinceramnet m’he quedat sense paraules perquè l’emoció ha fet que guanyès les meves paraules.Ha sigut un gran plaer ho dic sincerament com a persona i per alumne.L’any que ve si tot va bé,espero que si estàn a 2n de batxillerat estaré en la propera Celebratio Magna.Amb l’entusiasme de tornar a veure aquella mirada il·luminadora que em vau rebre el dia que vaig anar.

 16. Rabab

  Salve!
  Lida quin gran muntatge has fet com sempre !
  Ja veig que us ho vau passar molt bé fent de romans i romanes quina enveja m’hagués agradat anar, a veure si hi puc anar l’any que ve.

 17. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies per les vostres valoracions. La veritat és que, després de veure el fantàstic enregistrament de la Margalida, l’experiència es fa encar més memorable.
  Andrea, quina passió! si no fos per aquestes faltes d’ortografia…

 18. Hermes

  Salvete!
  Un treball magnífic! Espere poder anar-hi el proper any… i tirar-vos una maneta (com esclau, és clar).
  Enhorabona des de Sagunt!

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  D’esclau, res! Quina alegria, Hermes, retrobar-te per aquí ja que enguany no ha pogut ser a Mèrida. T’esperem a la VIII Magna Celebratio. Ens has d’ensenyar tantes coses! Els Ludi Saguntini són tot un referent! tot un model a seguir!

 20. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies, diví Hermes. Si de debò l’any vinent tu o algun company de Sagunt ens honreu amb la vostra presència, tindreu reservat un lloc preferent. Vosaltres sí que sou “magistri” i referents per a tots els que emprenem aventures d’aquesta mena. i a nosaltres ens falta tant per aprendre!

 21. Margalida

  No us perdeu el diari d’actualitat clàssica Los sueños de Hermes, que ens enllaça! Tot un honor en una setmana en què la gens classica s’ha trobat a Mèrida! Jo l’any passat també hi era, però enguany aquests assumptes i d’altres m’han retingut aquí.

 22. Thaïs

  Molt bon video!! M’ha agradat molt!! Amb aquest video m’he pogut fer una gran bona idea del cap de setmana que vàreu passar i també he pogut veure la gran experiència que vau viure.
  valee

 23. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aracne fila i fila: TURBO AUREA en el V Premio Espiral de Edublogs

 24. Thaïs

  Em va faltar dir que m’ha semblat molt interessant saber com feien “tabula rasa” m’ha impactat bastant jaj
  ara sí, vale!!

 25. Pingback: El Fil de les Cl

 26. Saraa.

  L’altre dia vaig estar veient el video de la “Magna” a casa i em va agradar molt! El montatge està genial, amb la Teresa de narradora i tot! Esteu realment guapos i guapes vestits de romans hahaha! I la feina que vau fer és molt maca, explicant a la gent com funcionava l'”schola”, representant una de les “controverisae” i fins i tot parlant en llatí de vegades !

 27. Alissa Komarova

  Hola!
  M’encanta Margalida, ets com una productora de cine, està molt ben fet el muntatge!
  Les activitats que heu fet són super interesants i no només per als nens petits, sinò també pels grans. Perquè no tothom sap escriure el seu nom en grec o en llatí!
  Em sembla super interesant la Magna Celebratio!

  Per cert m’agrada molt el principi on surt la Silvia i la Valèria!:)

 28. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies, Alis! L’any vinent no t’oblidis de venir a veure’ns en directe!

 29. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies Thaïs, Sara i Alissa, l’important és que, a més de col·laborar amb la cultura de la nostra ciutat, vam gaudir molt. Thaïs, jo també em vaig quedar parada de com explicava l’andrea el concepte de “tabula rasa”, oi que així s’entén molt millor el llatinisme?

 30. Hanae El Mouden

  Salve!

  OOOh quin reportatge més fantastic m’ha encantat! Te l’has currat molt:)

 31. Ariadna Jiménez

  Un cop més, m’agradaria aprofitar per felicitar a tots aquells que van participar a la “Magna celebratio”. Realment en aquest muntatge es reflecteix tota una feina al darrera. Segur que tothom que hi va anar va aprendre molt, i s’ho va passar molt bé, el més important 🙂

 32. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Gaudeatis igitur, discipuli discipulaeque!

 33. zapico.ivan1220

  Gran muntatge de la Margalida,
  m’ha agradat molt aquest vídeo i espero que tot continui molt bé.
  in crastinum!

 34. molina.rocio2012

  Salve!
  M’encanta tot el video i espero que vagi tot perfectament! Margalida, molt bon treball!

 35. Uxue Avilés

  Salve Lida!

  M’agrada molt el video, te l’has treballat molt! Em sembla molt interessant tot el que expliquen. Sembla tot molt interessant per poguer aprendre coses noves sobre el llatí, com en tots els projectes que has penjat fins ara.
  Es molt xulo poguer veure les activitats que fan, i penso que aquestes estan molt bé per a nens petits com per a gent gran, per només el fet d’aprendre curiositats de l’antiguitat.

  Vale!

 36. Margalida Capellà Soler Post author

  Uxue, els alumnes de l’institut Premià de Mar també, si voleu, hi participàreu activament.

 37. Hady Camara Koita

  Salve Lida!
  Realment el vídeo es magnific, i el reportatge bastant interessant , les explicacions i tot en general , és plasma bastant be el treball dia a dia.
  Vale!

 38. ortiz.patricia1020

  Salve!
  El video es una passada! Realment això és viure la cultura llatina! Tan debó aquest any poguem fer alguna sortida o alguna recreació com aquesta perquè seria realment fantàstic.
  Està molt però que molt bé, bona feina! 😀
  Vale!

 39. Margalida Capellà Soler Post author

  I tant que ho farem, Patrícia! Només cal que vosaltres hi participeu!

 40. serna.marta2010

  Salve!
  Aquest video està molt ben fet. La veritat es que les activitats que fan semblen molt interessants i se’n deu aprendre molt sobre temes del món clàssic. Estaria be fer algo semblant aquest curs.

  Vale!

 41. Eva Serrano

  Salvee!!
  La veritat que ja havia sentit a parlar d’aquesta celebració no sabia que fos tan real. No ho sé, crec que anar allà es com anar temps enrere. Sembla realment molt interessant perquè hi va gent molt diferent i per tant es pot compartir opinió amb altres persones i segur que aprendre moltes d’altres.
  Vale!!

 42. Pingback: [BLOCKED BY STBV] Aracne fila i fila » Blog Archive » Magna celebratio MMXIII: Ja hi tornem a ser!

 43. Pingback: Reserva’t l’últim cap de setmana d’abril i vine a la Magna! | El Fil de les Clàssiques

 44. Pingback: L’Aprenentage i Servei també des del món clàssic | BAETULONIS SCHOLA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *