Visitant virtualment el Colosseu

Aquests dies sentirem parlar molt de la final de la Champions que s’ha de jugar a l’Estadi Olímpic de Roma, recinte inicialment construït per Mussolini el 1938 i remodelat parcialment per als Jocs Olímpics de 1960. És probable que molts comentaristes i articulistes de premsa es refereixin al recinte amb expressions com “Colosseu romà”, “Colosseu de la pilota” o similars, fent un paral·lelisme entre l’Estadi Olímpic i l’autèntic Colosseu, edificat per ordre de l’emperador Vespasià cap el 70 dC. Segurament, la majoria d’afortunats que acudiran a la final ho faran amb un pla de viatge massa ajustat per dedicar el temps a redescobrir l’ingent patrimoni històric romà. Tot i que res no pot substituir la vivència directe dels llocs i els esdeveniments, gràcies a les noves tecnologies, avui disposem d’un ampli catàleg de recursos web per viatjar i visitar virtualment llocs d’interès de tot el planeta, proporcionant-nos una experiència molt fidedigna a la real.

Una d’aquestes experiències virtuals la podem viure visitant 360cities.net. Aquest portal acull la captació fotogràfica de milers d’indrets a través de panoràmiques esfèriques en alta resolució, fetes per fotògrafs professionals i aficionats que han posat els seus treballs a disposició de tothom. L’exploració d’aquestes imatges es fa a través d’un visor que ens permet controlar paràmetres com el zoom, el sentit i la velocitat del gir vertical-horitzontal, així com saltar a d’altres captacions pròximes a l’indret. Aquesta aplicació també s’integra en Google Earth, el programa en local del gegant americà que ens permet volar i visitar la terra i part del firmament i dels fons marins.

Per a aquells que la final de la Champions a Roma no doni més de sí, tot seguit teniu un magnífic treball sobre el Colosseu i els seus voltants del fotògraf alemany Jürgen Diemer. Per accedir als controls panoràmics s’ha de clicar sobre “show controls”.

Cliqueu aquí, si ho voleu veure en el lloc oficial a plena resolució.

31 thoughts on “Visitant virtualment el Colosseu

 1. El-Mekki

  Aue Margalida!!!

  Doncs la final de la champions es jugara a la mitica ciutat de Roma. Son molts els afortunats que podran gaudir d’aquest magnific partit i de la gran història de Romà. La veritat es que m`agradaria molt poder anar a veure la final de la champions i fer una mica de turisme i de recerca d’informació sobre la història de Roma.

  Adeu!!!

 2. Camila

  Gali he buscat una mica d’informació del Colosseu romà i és això el que he trobat:

  El Colosseu, Coliseu (en llatí Colosseum, en italià Colosseo), va ser el gran amfiteatre de Roma. Conegut originalment com l’Amfiteatre Flavi (Amphitheatrum Flavium), passà a ser anomenada Colosseum per l’existència d’una gran estàtua, el Coloso de Neró, que estava ubicada al seu costat, estàtua que posteriorment va ser modificada i no ha arribat als nostres dies.

  En l’antiguitat posseïa un aforament per a 50.000 espectadors, amb vuitanta files de grades. Els que estaven prop de la sorra eren l’Emperador i els senadors, i a mesura que es pujava se situaven els estrats inferiors de la societat. Al Colosseu tenien lloc combats entre gladiadors, baralles d’animals i altres espectacles. Es va construir just a l’est del Fòrum Romà, i va ser el més gran mai construït l’Imperi Romà. Es va completar l’any 80 sota el govern de l’emperador Titus, i va ser modificat durant el regnat de Domicià.

 3. Maria Salat

  Aquesta reproducció d’una visita al colosseu està molt bé, però segur que és millor a la ralitat. Ser allà i pensar que allò havia estat trepitjat per personatges importants d’aquella època deu ser tant emocionant!
  Mentrestant jo em conformo en això i en veure el Barça per la tele, trepitjant el seu “COLOSSEU”.

 4. Bet

  ei! que bonic! sembla que t’hi puguis passejar tranquilamet… hahaha. Estaria bé poder anar a Roma a veure la champions i tenir temps per passejar-s’hi i veure tots els llocs mítics que hi ha per visitar. De moment, per a la gent menys afortunada (com jo) el partit es retransmirà per televisió i hi ha aquestes webs que cada cop ens ensenyen aquests llocs millor 🙂

 5. fatima

  hola lida!!!
  maagrdat molt aquesta presentacio aixo mola et sents com a la propia Romà i es veu tot molt be com ara el lloc de on es barallaben amb els lleon i cose aixi esta força be m’agrdaria tambe que hi hagi tambe el de grecia per fer-nos una idea de com seria:D

 6. Carla

  Dios Gali, com mola aquesta pàgina web!!!
  Es super interessant que es puguin vistiar certs llocs del món per a internet i amb una impressió total, sembla que estiguis tu dins el Colosseu. Estic segura que així et pot impressionar molt peròa la realitat encara més!!

  T’has fixat amb els anuncis de la final de la champions, la quantitat de paisatges i d’escultures?, jajaj em fa molta gracia!

 7. Carlos Rocamora

  Esta molt be aquest programa Margalida, es molt interessant aixo de les fotos en 360 graus i ull de peix.

  Es bonic el colisseu, deuria ser-ho mes quan estaba sencer.

  Vagi bé!

 8. Rosó

  Quin Honor els Jugadors del Barça per anar a Jugar a Roma la final de la champions!
  Sobre la presentació del Coliseo es molt divertit, no mestranyaria que daqui uns anys fossin aixi els llibres no creus qe seria un gran avans?
  uuun peeto lida
  SACABA EL CUUUURS!!!

 9. Marta Gijón

  Aue Lida!!!
  Que impresionant aquest pograma!!! aixó de les fotografias de 360º és impresionant, que macó és el colisseu, com m’agradaria anar a Roma per vuere tots aquest edificis.
  Vale.

 10. erica

  avee lidaA(L)
  El colosseu romà(colosseum),té una gran estàtua anomenada Coloso de neró, d’aqui prové el seu nom.
  En l’antiguitat tenía un aforament de 50.000 espectadors amb 80 files de grades.
  Al Colosseu tenien lloc combats entre gladiadors, baralles d’animals i altres espectacles.El colosseu es va usar quasi bé 500 anys, celebrant els últims jocs de l’història.És un amfiteatre qe va cmnçar al 70-72 i va acabar al 80.Es localitzava a la vall del colosseu(ROMA), el seu estil és romà imperial i esta fet de morter cobertt de maó i recobert.El sistema constructiu és arquitravat i voltat, la seva alçada és de uns 187×155 m, i la se va planta d’uns 525m(perímetre).

  el muntatgee aqest estàa molt béé, i es molt originaaal!
  VALEE LIDAA:D

 11. Alba!!

  Aquests dies no paren de surtir anuncis de la final de la champions, i surten moltes esculturas i edificis del romans, com el coliseu.
  Crec que el que fan es comparar l’estadi on jugaran amb el coliseu, que si hus haveu fixat une estadi es molt semblant al coliseu. I el que fa la gent es anar a veure com el seu equip guanya (o perd xd)pero divertin-se, com els romans que anaven com es mataven els gladiadors.
  Ahir al les noticies de la cuatro van comparar al Messi i Cristiano Ronaldo amb dos gladiadors!
  Quiii sera el gladiador guanyador?
  que tinguin sort els del barça jaja!

 12. Oriol García

  M’ha agradat molt molt la fotografia on pots anar movent la imatge i enfocar on vulguis! ajjajajaja. Estaría molt be, anar-hi a Roma, per demá veure el barça i després anar a veure algunes coses tan boniques com aquestes.

 13. lina

  Ave lidaa!! quina passada aquesta presentació es molt bona, sembla que estiguessis en aquest lloc 😀

 14. rabab

  ave lida!!
  Em pensava que estava de veritat al coliseu esta molt bé aquest programa.

 15. karen

  lida!!esta molt be aquet progama i pensar que per internet podem veure com és el colisseu es impresionant com es veu sembla que estiguis en el colisseu ,es un pasda de veritat.
  I bueno espero que guanyem la champion i mes a roma que esta tant maca!!

 16. haja

  aaaaaveeeee!!!
  Lidaaaaaaaaaaaa!
  El muntatge esta molt bé i molt currat m’gradat molt també m’grdaria anari jajjaja peró ho veug molt dificil.
  espero que dema gunyi el barça, per que sho mereix i si pardem tampoc passa res em arribat fins aqui i aixó ja es molt cosa que molt equips no han pogut arribar som unics jajjaajja.
  un petonas!!!

 17. Marina Caimel

  Quina pasada!!!!Amb aquest programa sembla que estiguis dins del Coliseu i no cal que et moguis de la classe.
  Tot i aixó crec que aquests dies hi haurà molta més gent per allà ja que demà es juga la final de la champions (Barça-Manchester) i totes aquelles ruines estaràn plenes de culers amb moltes, moltisimes ganes de festa i de que els seus jugadors marquin molts de gols.
  També falta la copa ehhh, que ahir vaig veure que la tenien alla i que les cues per fer-se una foto amb ella eren increibles!

 18. laiia

  ave liidaa!!
  ohh :o:o la veritat que està molt bé aquest montatge de fotografies en 360º es veu tot perfecte, sembla com un video i tot, jaja. I a més està molt bé perquè no només es veu el colisseu sino que es veun diferents llocs amb el hide controls, es veu tot perfecte.
  Aquests dies surten moltes imatges en anuncis, o en les noticies sobre el colisseu, o llocs de roma que estàn molt bé.

  vaale!! 😀

 19. Coty

  Ave Lida! A mi sempre m’ha agradat Roma i crec que el Colosseu seria una de les primeres coses que visitaria.
  Aquest article m’ha fet recordar a la pel·lícula ‘Jumper’, (que tracta sobre uns noi que descobreix que té el poder de teletransportar-se, està molt bé, sobretot per a aquells que els hi agrada la acció, tot i que té de tot aquesta peli) i he trobat el vídeo i el següent article on s’explica com ‘Jumper’ ha estat una de les úniques pel·lícules que ha aconseguit que l’obrissin les portes d’aquest monument de l’Antiga Roma.

  L’ARTICLE
  http://axxon.com.ar/not/169/c-1690115.htm

  L’ESCENA DEL COLOSSEU
  http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=2655439&ch=&cl=6324063&src=y7movies

 20. Irena

  Aveeee lida!
  Es increible veure d’aquesta manera el colisseu! jaja
  està super bé la veritat,es com si estiguessim allà.
  Si haguessim anat a Roma podriem haver-lo viscut en viu,y molts altres monuments ideals dels romans.
  Que no guanyi el barça!jaja
  valee!:):)

 21. Aguus

  Es impressionaaaant!
  Realment sembla que estiguis dintre del Colosseu, es super chulo aquest programa, ja no fa falta moure’t de casa per visitar llocs de Roma.
  I el Barça a gunyat la CHAMPIONS a Roma!!!!!!!!!!!!!!!!
  Quina al·legria, oi que si?

 22. aGos

  Aveee Lida!
  Buaah, m’ha encantat poguer viatjar amb només una imatge i moviment ampli, a un del països que m’encantaria conèixer.
  A més està molt currat, i ensenya llocs molt coneguts i impotants. Esta mooolt bé!!x)

  Valeee:D

 23. Marta Peña

  ave lida…

  està molt bé, aquest video. que només mirant un sensill video, doncs que podem veure el colosseu per dins…

  esta molt bé. vale

 24. El-Mekki Hali

  Aue Margalida!!!

  M`agrada molt la imatge es molt divertit i curios que es pugui girar 360 graus, aproparse i allunyar-se. El colosseu es molt bonic, i es conserva molt bé, llastima que no podem gaudir dels espectacles que s`oferien en aquella epoca.

  Adeu!!!

 25. ee27Piper

  Your topic seems to be perfect. It should present students an advantage to get good grades!

 26. Hugo prado

  Q guapooo!!!! Q esta =) vaya pasadaaaa Solo le faltaba un poco mas de zoommm 😀

 27. Margalida Capellà Soler Post author

  Així m’agrada, Hugo, que aprofitis el temps tot visitant virtualment el Colosseu.

 28. Pingback: Amphitheatrum Flavium Romae | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *