Les kenianes fan vaga de sexe tot emulant…

Les dones de Kènia han decidit fer una vaga de sexe, fartes del caos governamental des del frau de les eleccions de l’any passat per part del president Mwai Kibaki. A què us recorda tot plegat? Creieu que amb una setmana en tindran prou per aconseguir la pau i la tranquil·litat que volen? Esperem que se’n surtin!

Si no us ve al cap res, escolteu l’àudio d’una versió sonora de la Lisístrata traduïda al català per Cristian Carandell i que la van llegir dia 3 de març del 2003 actors catalans en un acte en contra de la guerra d’Iraq. Actors de tot el món van triar després de vint-i cinc segles la Lisístrata d’Aristòfanes per reivindicar la pau i ara, potser sense saber-ho, pretenen emular la comèdia aristofànica les kenianes:

Si voleu llegir Lisístrata o representar-la, ara també la teniu a la xarxa. És molt divertida a més de ser completament actual. Els clàssics no moren mai i per això són clàssics!

Potser heu vist la versió amb clau d’humor de Francesc Bellmunt amb Maribel Verdú i Juan Luis Galiardo, versió lliure de l’autor de còmics alemany Ralf König: Lisístrata, 2002.

27 thoughts on “Les kenianes fan vaga de sexe tot emulant…

 1. Sara Perez

  Em sembla molt interesant la història i crec que és una manera de reivindicar-se i que aixi és fan sentir més!!! La Lisistrata és una gran comedia, la recomano!!!

 2. Verónica Vega

  Que bo!! Així segur que els fan cas! A mi tembé em recorda a la Lisístrata, és molt divertida.

 3. Raquel

  Em sembla molt interessant ja que pensen que si fan aquesta vaga de sexe així els hi faran més cas… I possiblement durant alguns dies si que els hi facin cas, però després.. crec que tot serà igual.!
  Jo només he escoltat un tros de la Lisístrata però és bastant interessant també.

 4. Camila

  Si és cert que els homes només tenen una cosa al cap, aquesta vaga funcionarà, però en el hipotètic cas de que no fos així, podran aguantar una setmana sense sexe perfectament.
  Esperem ansiosos els resultats!

 5. Carla

  Quina gràcia!
  Em sembla una bona idea , original peró de veritat crec que no aconseguirant massa amb aquesta vaga.
  He escoltat un tros de ña Lisístrata jaja sembla molt graciosaaaaa!!!!!!!!!!

 6. Albaa!

  La idea es bonaa!
  havera si aguantan els altres ¬¬
  pero no crec que aconsegueixin res, pero.. QUI SAP!

  valee!

 7. bubu

  A mi em sembla bòna idea, però en paisos com kenia no crec que amb una vaga aconsegueixin gairé cosa la veritat

  i he escoltat el video aquest i no està malament.

 8. Marta Gijón

  Aue Lida!!!
  La comedia Lisistrata fa 3 anys en el Serra de Marina els que anaven a 2n d’ESO van anar a fer de cor de ‘opera Lisistrata, una opera que el cor era tots alumnes.
  Jo hi vaig estar ^^
  Vale!!

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Què bé! Segur, Marta, que va ser una gran experiència!

 10. haja

  lidaa!
  La veritat es que la ideaaa no esta malament,i a veure si aguntan jajajaja.
  m’ha fet molta gracia el video!
  un peto.

 11. Marc

  Com a forma de protesta és molt original, però em sembla a mi que no hi haurà prou, tot i així es un bon començament, d’aixó no em cap dubte. A Espanya ja es hora de que les manifestacions siguin més originals.

  :D:D

 12. Coty

  La idea de Lisístrata és un bon exemple de pensament atemporal, crec que no hi ha una cosa més dura per la majoria dels homes que la falta de sexe.
  En el cas de les dones de Kenya jo creia que una setmana no era suficient, però es veu que en set dies els dos polítics es van posar d’acord en fer allò que no van voler fer en un any sencer de lluita i amb 1500 morts pel mig. Interessant, oi? El poder del sexe va més enllà de tot això per a alguns.
  El lema “Fes l’amor i no la guerra” de Woodstock al ’69, va ser un nou resorgiment del clàssic d’Aristòfanes, i potser sense vaga de sexe però amb les mateixes ganes d’espíritu de renovament i buscant un terme mig entre els dos grans partits espanyols, les manifestacions i les vagues que innunden el país des del 15M, són una altra manera de demostrar l’interès del poble per la pau.

 13. Abril Ramos Aran

  Xaipete!

  Em sembla molt bona idea la que han tingut les dones de Kènia! Agafar la idea original de Lisístrata crec que podria resultar una bona idea, però dubto que encara que la protesta segueixi endavant això acabi tenint un bon resultat.

 14. Chaymae Zaouaghi

  Tot plegat em recorda a Lisístrata i el seu pla per aturar la guerra, ja que he tingut l’oportunitat de veure aquesta obra representada fa poques setmanes.
  Jo crec que amb una setmana no i haurà prou, ja que tenen que seguir el camí de Lisístrata i fins que no s’aconsegueixin els seus objectius no aturar la vaga. De totes maneres esperem que se’n surtin!

 15. Ari Vila

  Les dones de Kènia també van fer una vaga de sexe l’any passat, igual que les dones gregues fa molt anys. La diferència és que les dones gregues van fer més temps de vaga que les dones de Kènia, ja que elles només han fet una setmana, i sincerament no crec que només amb una setmana sense sexe aconsegueixin que s’acabi la guerra.

 16. Abigail.dina

  Bon apunt!
  No havia sentit a parlar d’això,las veriatat éss que podem dir que les dones gregues han deixat una petjada en la societat de d’ara,i ho podem veure clarament en aquestes dones kenianes,ja que han fet l’ho mateix que van fer les dones gregues,s’han revolucionat en front la societat.

 17. Pingback: Les Lisístrates modernes | Aracne fila i fila

 18. Alina Roman

  Xaipete!

  Em sembla una bona idea , original peró de veritat crec que no aconseguirant massa amb aquesta vaga per tant trobem un cas igual que el de Lisistrata en el fet de fer vaga de sexe per aconseguir alguna cosa.

 19. Ariadna Ruiz

  Xairete!

  M’agrada moltíssim que el que passa en l’obra de la lisístrata es possin en pràctica en l’actualitat.
  Crec que si ho fessim ara, els homes no aguantarien gaire…
  Penso que el fet que hagin de fer aquestes coses per aconseguir que el gobern faci les coses bé és una mica pèssim, ja que en teoria el gobern està per dialogar, per fer les coses bé i no hauria d’intervenir tant el poble per aconseguir coses.

 20. Iria Rael

  Xaipete!
  La veritat penso que molt països amb problemes, més que res las dones, han de plantejar-se fer algo, un canvi, revoltar-se com va fer Lisístrata, amb una idea genial per acabar amb la guerra: convèncer la resta de gregues d’iniciar una vaga de sexe per tal de forçar els homes a negociar la pau, una estratègia que encendria la batalla entre sexes.
  Per això fa anys i avui en día hi ha dones a països que encara fan vagues de sexe, inspirant-se en Lisístrata, com per exemple, la vaga de sexe va ser clau per a la pau a Libèria.
  En 2003 , Leymah Gbowee i l’associació Women of Liberia Mass Action for Peace, va organitzar una protesta no violenta que incloïa vaga sexual. Com a resultat de la protesta , les dones van ser capaçes d’aconseguir la pau a Libèria després de 14 anys que durava la Segona guerra civil liberiana el que va ajudar a portar al govern del país , a la primera dona en la història de Libèria ,

 21. Robert Cepeda Machuca

  Un apunt molt bo.
  Em sembla increible el valor d’aquestes dones que s’arriscan a morir o a ser maltractades per conseguir el que volen, hi ha molts païssos amb problemes i em sembla genial que les dones s’ajuntin per aconseguir alguna cosa i mes si es tan important com aquesta. Totes les dones tenen una Lisistrata dins!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *