Juguem com jugaven els infants grecs?

nen-amb-cercol.jpg Fa dies que ha començat la campanya de joguines de Nadal; potser en Fumera ja vigila els nens i els Reis ompliran les llars de joguines electròniques. Ha arribat, doncs, el moment en què ens caldria reflexionar com jugaven els nens grecs i quines diferències hi ha entre les seves joguines i les actuals. O, per ventura, la seva manera de jugar és més semblant a la dels nostres avis. Alumnes de grec, què n’opineu?

7 thoughts on “Juguem com jugaven els infants grecs?

 1. Sara Perez

  Jo crec que no hi ha gaire diferència de com jugaven els nens grecs i com jugàvem la meva generació de petits. Els jocs més o menys són els mateixos simplement una mica més evolucionats, és clar fa molts anys d’això. Però ara amb la tecnologia que hi ha, la majoria de joguines són o dvd’s, cotxes teledirigits, ninots que parlen, i moltes coses més. En conclusió penso que si no fos per la tecnologia que tenim avui en dia no hi hauria massa diferència.

 2. andrea gonzalez

  En el cas de quan jo era petita crec que les coses entre els grecs i la meva generació no hi ha tanta diferència, tansols perquè llavors no tenien joguines electròniques, tret d’això quan jugava al carrer jo era com una nena grega.

 3. Sandra Delgado

  Doncs jo crec que des de l’Antiga Grecia a la meva generació no hi havia gaires canvis, els nens es relacionaven entre ells perquè no tenien gaires coses més amb les que jugar.
  La gran diferència està en la generació de fa 5 anys i endavant, en el moment en el que es van crear les primeres coses electròniques i que estan fent que els nens es tanquin cada vegada més en si mateixos.
  Encara i així hi han molt jocs que no han canviat en aquest temps i que no ho faran mai, i dels que ens hem de sentir orgullosos de tenir.

 4. Anna Salas 1 Batx

  Pàgina 98 exercici 2

  He preguntat per casa si recorden les joguines que tenien quan eren petits, també he preguntat si sabien quin tipus de joguines hi havia a l’època dels meus avis, m’han explicat que tot era bastant artesà, els nens jugaven amb cotxets de fusta, amb cavalls de fusta, quan ja eren més grans. Les nenes amb nines de roba i accesoris.
  La fusta i la teixit eren els materials que més s’utilitzaven fa uns anys, per fer les joguines dels infants.
  Resulta, que coincideixen molt amb les joguines dels nens grecs, el llibre de Grec 1 ens dona bastanta informació de les joguines, per exemple, primer, de ben petits, s’entretenien amb un sonall, després amb petites bestioles de joguina, com ara cavallets, porquets, gossets… quan començàven a caminar, se’ls donava una roda per caminar, i sovint un carretó amb una llança, de més grans jugàven amb pilotes, amb io-ios, baldufa, bales… Molt semblant a les joguines que utilitzaven els meus pares i els meus avis.
  Les baldufues, io-ios, etc… eren de fusta, artesanals, amb molt de detall i pintats a mà.

  Amb molt poc temps ha canviat molt la manera d’entretenir-se dels nadons d’abans als nadons d’avui en dia.
  La tecnologia i la informàtica ha sigut un avenç realment important per a la societat d’ara, tot ha canviat de manera exseciva i ara els nens tenen de tot, mentres que tant els nens grecs com els nens de fa anys, no tenien tantes joguines com ara, sinó que amb poques s’havien de conformar.

 5. Raquel Martos Almodóvar

  Els grecs utilitzaven pilotes de roba o de pell, es divertien jugant al io-io, a la baldufa, a bales, a tabes, a daus, al cèrcol i amb tota mena de jocs semblants a la oca, al jaquet, etc…
  Feien rotllanes, jugaven a tocar i parar, a la gallina cega, a amagar-se…
  A mida que va passant el temps, les joguines han anat evolucionant, cada cop en surten més joguines noves, i fan més coses, però les antigues encara es conserven.
  Tant els meus avis com jo, de petits jugàvem a fet i amagar, al io-io…
  Aquests són els típics jocs en que juguem de petits, i que encara perduren a la nostra època.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *