FEM FOTOS?

Avui dia tenim al nostre abast infinitat d’eines digitals (telèfons, càmeres,TV, ordinadors, PDI, …) i encara més aplicacions per poder dur a terme la nostra tasca docent. Sí que és cert que aquest món avança molt ràpid, potser massa per molts de nosaltres, però per als nens i nenes, no. Ells han nascut amb totes aquestes eines i per ells és tot molt més fàcil que per nosaltres.

Els adults hem de perdre la por i deixar que els alumnes ens ensenyin què els interessa. Deixem-los una càmera i veurem què fotografien i a partit d’aquí podem començar el procès d’aprenentatge, a partir del que ells veuen, del que els atreu, del que els crida l’atenció i, de ben segur, que els resultat serà sorprenent i molt satisfactori per a tots.

Massa vegades és l’adult qui dirigeix l’aprenentatge i els/les mestres ens pensem que allò que fem agradarà als nostres alumnes, però molts cops, massa, fem entrar els aprenentatges amb calçador.

Intentem donar llibertat als alumnes, donem-los una càmera, fem exposició de fotografies fetes per ells i parlem, parlem molt amb ells i a partir d’aquí iniciem els aprenentatges. Estic segura que ens quedarem sorpresos i, tant ells com nosaltres, gaudirem de l’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *