ELS DIFERENTS TIPUS DE SABORS
lauramarin | 21 maig 2013L‘AYURVEDA
Segons la Medicina Tradicional Xinesa, es considera que l’ésser humà precisa en la seva alimentació dels cinc sabors bàsics:
- el dolç
- el salat
- l’agre

- l’amarg
- el picant
Cada Sabor està relacionat a la seva vegada amb els cinc elements xinesos i amb els seus corresponents òrgans.
Aquests sabors exerceixen una acció estimulant sobre l’organisme:
- el sabor dolç estimula l’estómac, la melsa i el pàncrees i pertany a l’element Terra.
- El salat estimula el ronyó i la bufeta i pertany a l’element Aigua.
- L’agre estimula el fetge i la vesícula biliar i pertany a l’element Fusta i l’amarg estimula el cor i l’intestí prim i pertany a l’element Foc.
- I per acabar el picant estimula el pulmó i l’intestí gruixut i pertany a l’element Metall.
Cal tenir present que tant la manca com l’excés d’aquests sabors no només són nocius per a l’òrgan corresponent, sinó que causa efectes negatius en cadena sobre els restants. És per això que es recomana fer una alimentació equilibrada amb els cinc sabors.
La medicina tradicional xinesa, la forma tradicional de manteniment de la salut a l’Índia.
Aquest és probablement el sistema curatiu més antic del món. Les seves arrels procedeixen de l’era vèdica, probablement fa més de 5.000 anys. No és sorprenent que hagi estat anomenada “La Mare de Totes les Curacions”.
LAURA





