PRESENTACIÓ

Hola,

Em dic Nati Ferrando Cors. Sóc  valenciana, però treballo com a docent a Barcelona des de fa 13 anys . Sóc llicenciada en dret i diplomada en educació primària, motiu pel qual he desenvolupat la meva tasca docent a diferents etapes educatives. Actualment imparteixo cicles formatius (família administració i finances) a un institut de Badalona.

Com a professionals que som, considero que no sols hem de dominar la matèria a impartir, sinó que hem de ser conscients del perfil de l’alumnat que tenim al davant per adaptar els nostres coneixements a les seves necessitats. Tenim la necessitat d’alfabetitzar-nos  digitalment ja que les TIC han aconseguit un pes específic molt important dintre i fora de l’aula. La formació contínua permet conèixer les transformacions en TIC, motiu pel qual m’he inscrit en aquest curs.

 

 

BENVINGUDA

Benvinguts/des,

 

Com bé sabeu l’assetjament escolar és un fenomen que, lamentablement sempre ha estat present d’alguna manera a la vida escolar. Avui en dia existeix una nova problemàtica que es genera amb les noves tecnologies. Aquestes estan contribuint al fenomen mundialment conegut com “ciberbullying” (assetjament cibernètic entre iguals).

En els últims anys s’han incrementat els casos al respecte, tot i que, normalment moltes víctimes mantenen la “llei del silenci”  per por a les conseqüències de denunciar.

Com a docents   i educadors el nostre paper és vital. I així, tal i com diu la professora Montiel hem de  promoure l’educació en valors, desenvolupar la intel·ligència emocional, especialment l’empatia, i fer un ús racional i responsable de les TIC és fonamental per a prevenir aquest tipus de violència.  És molt important conscienciar els menors de les conseqüències reals dels seus actes, ja que aquestes poden ser devastadores per a la víctima.

Mitjançant aquest blog destacarem les particularitats d’aquest fenòmem, farem una anàlisis  de les seves conseqüències, així com del paper dels pares, docents, observadors, del  comportament de l’agressor i, ens centarem en casos reals com el d’Amanda Todd.

Salutacions a tothom,

Nati Ferrando Cors

Enllaços d’interès: 

-http://www.rtve.es/alacarta/videos/informe-semanal/informe-semanal-suspenso-acoso-escolar/2986361/

-https://www.youtube.com/watch?v=2JE7PHMZtsA

 

Altre lloc XTECBlocs