SORTIDA DE FINAL DE CURS

Aquest passat divendres les dues classes de 4t vam anar a Barcelona per poder visitar els llocs que donen nom a les nostres classes: EL CASTELL DE MONTJUÏC i EL MONESTIR DE PEDRALBES.

L’alumnat de 4t A vam visitar el castell i tota la fortalessa que l’envolta. Des d’allà dalt vam gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona i ens vam endinsar a la vida de l’època medieval visitant cada racó.

La classe de 4t B també vam viatjar a l’època medieval visitant el Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Ens va agradar molt conèixer la història de la construcció i a més vam veure la tomba de la Reina Elisenda de Moncada. Al monestir viuen monges clarisses i al claustre encara conserven un jardí medicinal amb moltíssimes plantes aromàtiques. Vam aprendre molt sobre la medicina de l’època i ens vam convertir amb metges i metgesses aprenent les propietats de cadascuna de les plantes.

Aquesta visita forma part del projecte del nom de la classe que portem a terme a l’aula. A partir d’aquest estem aprenent molt sobre l’època medieval i la seva forma de vida.

Us deiexem unes fotos de la sortida: https://photos.app.goo.gl/Ss0q9MTCehm5hIMw2

ANIVERSARIS MARÇ I ABRIL

Els nostres companys Paula, Carla Fernández, Aya Behada i Ilias ja tenen 10 anys. Tots ells han celebrat el seu aniversari durant els mesos de març i abril. Entre tota la classe ens hem inventat uns acròstics amb el seu nom per desitjar-los moltes felicitats. Esperem que us agradin.

 

ANIVERSARIS GENER I FEBRER

Durant els mesos més freds també tenim aniversaris a celebrar a la nostra classe. Al gener és l’Aya qui fa anys i al febrer els nostres companys Francesc i Anna. Moltes felicitats a tots tres de part de tota la classe, esperem que us agradi el cal·ligrama que us volem dedicar!

FOTOS: https://photos.app.goo.gl/wreLppX6mHLv0YYH3

LECTURA EN VEU ALTA

Benvolgudes famílies,

Aquest trimestre hem començat a treballar la lectura en veu alta. Cada setmana dos alumnes de cada grup de 4t. ens recomanaran un llibre que els agradi i ens llegiran un trosset. Us convidem a que acompanyeu els vostres fills el dia que els hi toqui llegir.

 

TREPA A L’ENRAJOLADA

Som uns artistes! A la visita a l’enrajolada, la Gemma i la Sandra ens han ensenyat una nova tècnica que s’utilitzava fa molts anys. La Trepa la feien servir els artesans per decorar les rajoles. Utilitzaven la pols de dos minerals, l’estany per la base blanca i el cobalt per fer dibuixos amb color blau. Hem après molt i cadascú hem pogut crear la nostra pròpia rajola amb aquesta tècnica.

I també hem fet una mica de teatre per posar-nos en el context de  l’època medieval. La Mariam, l’Ilias i l’Omar han estat els afortunats i han sortit a representar l’obra. Ja veureu que guapos estaven, ho han fet molt bé.

Aquí podeu veure unes quantes fotos del procès: https://photos.app.goo.gl/cNKzogHebMqq8QJW2

EL DIA DE LA DONACIÓ DE SANG

Quin èxit va tenir la jornada de donació de sang! Estem molt agraïts amb tots els donants i persones que heu col·laborat. Molta gent es va assabentar gràcies a la campanya de difusió realitzada i el passat divendres es van apropar a la nostra escola per donar sang. Finalment van poder donar 54 persones així que moltes gràcies a tots per aportar el vostre granet de sorra al nostre projecte.

A més vam tenir una visita molt especial, el sr.Alcalde de Martorell, en Xavier Fonollosa, també es va apropar a donar sang. Ens va fer molta il·lusió veure’l i vam aprofitar per saludar-lo i fer-li moltes preguntes.

Aquí us deixem unes quantes fotos de tota la jornada:

https://photos.app.goo.gl/JANlRswbwL9grq2j2