Quan els amics ens sorprenen

Probablement una de les sensacions més agradables que podem tenir les persones és la de la sorpresa. Si a més a més, aquesta sensació te la genera un amic i entre amics, la màgia que ens pot acabar envoltant es converteix en inoblidable. Un d’aquest dies va ser el d’aquella tardor, enmig d’infinitat de castanyes torrades, panellets, ratafia casolana…
Com tú saps Marc, aquella tarda, els que et vàrem sentir cantar per primera vegada vam quedar sense paraules. Poc que ens podíem imaginar el que estàvem veiem i escoltant. Els nostres ulls, les nostres expressions, es movien entre la sorpresa, la incredulitat i, sobretot, l’orgull. L’orgull de tenir-te entre nosaltres, de que ens consideressis dignes d’escoltar-te, de tenir el privilegi de veure’t compartir les teves experiències més amagades mitjançant un seguit de paraules i acords totalment mesurats amb la més absoluta de les senzilleses, amb la més meravellosa de les delicadeses.
Ara només voldria agrair-te el somni que ens vas fer viure aquella tarda i esperar que en continuïn havent-hi d’altres, ja sigui entre amics o en qualsevol teatre de la teva estimada Osona.

Amazing Barcelona

Diuen que les persones acostumem a menysprear allò que tenim a l’abast de les nostres mans, o si més no que ens costa valorar-ho. Creiem que les millors ciutats són a l’estranger, que els edificis més impressionants van ser construïts en llocs llunyans i desconeguts, que el millor menjar…
Què equivocat estava!!! Com podia haver estat tant de temps sense apreciar la ciutat Modernista per excel·lència? Ara em resulta incomprensible que pogués passejar pels seus carrers sense apreciar alguns dels edificis que els envolten, sense aturar-me al mig d’algunes de les seves places, i, evidentment, sense passejar pels seus carrerons més perduts o asseure’m en els bancs dels seus parcs a contemplar la mainada jugant al costat de les onades de turistes que han vingut a descobrir-la i que alhora l’han convertit en una de les ciutats més cosmopolites del món.
Malgrat tot, he de reconèixer que vaig trigar força temps a valorar el que la meva ciutat m’oferia i que van ser els amics que van venir de fora a estudiar, els que em va iniciar en les seves meravelles. Ara, per sort, Barcelona ja no m’és estranya. Ja forma part de mi i a mi m’agrada pensar que jo en formo d’ella.

Les coses importants són aquelles que no ho semblen

Mig perdut a l’estanteria, entre milers d’objectes, allà hi vaig trobar el paperet blanc que contenia l’essència d’aquell sopar tant meravellós que havíem estat engolint les darreres hores:

“Les coses importants són aquelles que no ho semblen”

Segurament hi havia passat força vegades per davant, però mai hi havia prestat la suficient atenció. Infinites eren les vegades que havia pensat en com poder aconseguir una explosió de sabors i sensacions tant gran en un sol àpat. En com aconseguir que un simple tall de carn et fes viatjar des de la dolçor més intensa de la xocolata fins a l’acidesa més profunda dels cítrics de tardor. Un món de fantasia posat a sobre la taula per a que en gaudíssim sense cap vergonya. Una experiència íntima, encisadora, que de tant increïble que era ens feia regalimar llàgrimes d’emoció a cada mossegada, a cada descobriment…

I el secret no era cap altra que el que ens deien els nostres pares de ben petits, i que tantes i tantes vegades hem oblidat.

Probablement, en el nostre estimat món de l’ensenyament, aquest principi de vida que em van recordar els amics de Can Formiga, és quelcom que hauríem de tenir una mica més present i que caldria que, dia a dia, any rere any, assolíssim que els nostres alumnes fessin seu. Segurament així, podríem començar a canviar part dels principis d’aquesta societat que cada dia està més perduda, que cada dia té més dubtes alhora d’escollir les prioritats que han de regir-la.

La fortalesa d’un somni

Cada dia més, en el món en que vivim, l’esport s’està convertint en una eina manipulada i publicitària, on només ens semblen aptes els gran esportistes que veiem per la televisió: aquells que guanyen la medalla d’or, aquells que guanyen més diners, aquells que apareixen en més cartells publicitaris… És per això que molta gent considera que l’esport està perdent els seus principis. De la mateixa manera, són molts els que consideren que l’esport competició és quelcom dolent, fonamentalment pels infants. Jo no hi estic gens d’acord, crec que el problema és més aviat social, però això ja serà fruit d’un article futur.
En aquest vídeo podreu gaudir d’un exemple de vida, coratge, amor propi, orgull, superació i amor a l’esport. El vídeo s’anomena “CAN”, és més antic que la mítica frase “Yes, we can”, pel que ningú podrà trobar-hi cap mena d’oportunisme.
Igualment, és un vídeo, el contingut del qual deixa en evidència qualsevol comentari que se’n pugui fer, pel que les paraules que el descriguin o el comentin sobren. De totes maneres he cregut oportú escriure unes línies per tal de poder arribar a fer entendre al major nombre possible de persones la magnitud del seu contingut.
Aquesta és la història d’un pare australià que realitzava any rere any l’Ironman d’Austràlia, i la seva major il·lusió era arribar a competir al costat del seu fill, el qual, per desgràcia, va nèixer amb paràlisi cerebral. L’australià mai va veure la situació del seu fill com un verdader obstacle i va entrenar molt fort, juntament amb el seu fill, al llarg de molt anys fins que va arribar el moment.
L’australià d’aproximadament 60 anys va inscriure al seu fill i a ell mateix a l’Ironman d’Austràlia. Aquesta prova, està dissenyada per a gent especial, competitiva, dura, gent realment amb mentalitat guanyadora, exemplar, i amb conviccions realment forts. Així doncs acabar un Ironam es quelcom fora d’aquest món, ja que consisteix en 3 proves que s’inicien gairebé sempre amb la sortida del sol:
– Nedar en el mar, o en un llac, un tram de gairebé 4 Km.
– Sortint de l’aigua, sense temps de parar, es pren la bicicleta per a recòrrer un trajecte de 180 Km ininterrumputs amb pujades i baixades.
– Finalment, només cal deixar la bicicleta i recòrrer tota una marató a peu, és a dir, còrrer al llarg de 42 Kms i 196 metres.
Així doncs, fàcilment podem arribar a entendre que la duresa de la prova, a més a més de física és, fonamentalment, mental. Els campions del món la realitzen amb un temps de 8 hores i quart aproximadament i durant el temps que dura les autopistes, carrers, etc… són tancats. Per a l’australià de la nostra història, que la va finalitzar en gairebé 17 hores, els organitzadors, en veure qui i com estava executant la prova, van mantenir les condicions fins que la finalitzés per complert. Mica en mica es va anar fent de nit…
El meś impressionant i sorprenent de tot va ser la unió entre la fortalesa mental i física d’aquest australià i el seu fill, amb l’admiració de totes les persones que el van estar animant al llarg de tota la jornada.
Aquest es una gran regal que una amiga va compartir amb mi i que jo volia compartir amb tots vosaltres. Realment el vídeo impacta molt i segur que no us generarà cap tipus d’indiferència, tant si heu estat esportistes d’alt nivell, aficionats o de cap mena.

L’atreviment de la ignorància!!!

Poder ja us en vau fer ressò fa un any, però d’aquí a uns dies farà un any de la publicació al diari The Economist d’un article amb el titol: How much is enough? L’article evidentment està en anglès, però considero que si teniu temps i paciència per perdre val la pena fer-hi una ullada ni que sigui un sol cop a la vida.

No és que vulgui començar un debat sobre el que és Catalunya dins Espanya, o el que som els catalans, ja que crec que d’opinions equivocades i/o encertades n’hi ha per tots els gustos i a totes les cases, però sí és cert que de tant en tant hi ha lectures que cal rellegir per a poder reflexionar-hi una mica.

Evidentment hi ha molts interessos en aquest tipus de publicacions, però el problema és que hi ha massa gent que es deixa dur per aquest tipus d’opinions sense pensar-hi gaire i aleshores ja tenim els enfrontaments. Poder, simplement viatjant una miqueta, coneguen d’altres cultures, convivim amb aquells que són diferents a nosaltres, escoltant opinions i argumentacions contràries i sobretot, essent conscients que la nostra llibertat finalitza on comença la dels altres, aquest món s’acostaria més al que somien els infants cada nit.

Bé, finalment, aquí teniu l’enllaç per baixar l’article en PDF:

HOW MUCH IS ENOUGH?

Les primeres neus són aquí

Dos dies de pluja, amb el cel ben ennuvolat, ens han dut les primeres volves de neu a les muntanyes més altes.  Aquesta tarda, en començar a trencar-se el cel hem pogut gaudir del primer paisatge blanc de la temporada.

Així doncs, caldrà no perdre el temps i començar a encerar els esquís, muntar els portaesquís al cotxe i esperar que el que ha començat avui, ja no pari!!!

Us hi apunteu?

nevada-0041
nevada0003
nevada-002
nevada005

Somiem?

Somiar és quelcom que ens haurien d’ensenyar de ben petits, principalment perquè relaxa, perquè ens transporta cap a un món paral·lel on només hi trobem aquells que ens són propers, aquells amb els que volem compartir aquell moment. A mi m’agradaria convidar a tots aquells que encara sentiu que somiar pot ser la primera porta cap allò que volem ser, cap a allò que volem sentir, cap a allò que…