Però, estem dient el mateix?

hepburn-grant-stewart.jpg

Grant-Hepburn-Stewart a The Philadelphia Story

De vegades, en una conversa, després d’haver expressat la meva opinió algú, amb qui mostro desacord diu: “Però, si en el fons estem dient el mateix!”. Després d’aquesta frase no sé mai què respondre. Aquestes paraules em deixen desarmada. Sé que la intenció d’aquestes paraules no és trobar punts en comú, sinó esborrar unes idees amb les altres.

Donald Schön, conegut pels seus estudis sobre pràctica reflexiva, diu que quan apareix aquesta frase en una conversa, s’està posant una pantalla que amaga un desacord real. Segons ell, és molt difícil que la gent admeti el desacord. Ens fa por, perquè trenca una il·lusió de consens aparent. Del que es tracta, diu, és d’aprofitar-lo com una font d’idees creatives i, per tant, d’aprenentatge. Treballant colze a colze amb els desacords, reconeixent les aportacions de l’altre, és com s’arriba a les solucions innovadores per als problemes de la pràctica.

Tinc el seu llibre La formación de profesionales reflexivos sobre la taula, a veure si hi trobo la manera de trobar desacords productius.

Un altre llibre de D.Schön: El profesional reflexivo.

659 thoughts on “Però, estem dient el mateix?

 1. ??????

  That’s a good post. Good information, good article. I kept checking this blog and was impressed! I have been looking for this specific information for a long time. ??????Thank you.
  Here is my website. Please visit my site and leave your comments.

 2. powerballsitecom

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say
  that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I
  will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!
  ?????

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *