Els escenaris de “La plaça del Diamant”

img_1605.JPG

Avui he fet l’itinerari literari de “La plaça del Diamant” amb els meus alumnes de 2n de Batxillerat. Molts ja s’havien llegit la novel·la, i uns quants encara estan a mitges. Pel que m’han comentat a la majoria no els agrada la novel·la, la troben lenta, massa obsessiva amb el tema dels coloms i amb les neures de la Colometa. Alguns, l’han trobada més interessant. Després d’alguns comentaris que hem fet a classe, s’han fixat en el simbolisme de molts detalls: l’embut, els coloms, les balances, etc, i diuen que li estan trobant el gust. Espero que després d’aquest recorregut tots puguin aprofundir més en la lectura.

Hem començat l’itinerari a Sant Gervasi, al carrer on va néixer Mercè Rodoreda i hem anat baixant fins a Gràcia, passant primer pels Josepets. Hem visitat llocs que formen part del dia a dia, llocs del barri que per mi són quotidians. Però avui els he vist des d’uns altres ulls, i m’he sentit transportada en el temps i en l’espai. Veure la meva ciutat, el meu barri, acompanyada per un grup de nois i noies de divuit anys, passant per l’embut del túnel del temps i imaginant-me’l com devia ser fa setanta anys. També he sentit nostàlgia per espais que he conegut a través de la novel·la i que avui ja no existeixen. Per un temps i un país del qual queda una traça molt fina.

Sempre m’agrada sortir de l’institut. És molt gratificant per tots sortir de les quatre parets de l’aula. Fer les classes a fora: tocant la realitat. Els alumnes aprenent molt més, i aprofundeixen el tema. A més el contacte amb els alumnes és més viu i la relació s’enforteix.

Per veure més fotos i les seves opinions podeu visitar el BloCat.

1.118 thoughts on “Els escenaris de “La plaça del Diamant”

 1. Mobile Accessories in Pakistan

  The Saddar app is the best B2B platform to stock Mobile Accessories in Pakistan. The app lets you purchase top smartphone accessories at wholesale rates. Moreover, swift and secure delivery guarantees flawless items upon arrival. Should you discover any defects upon opening your package, you have the option to request an exchange. Simply record a video while unpacking, providing it as evidence.

 2. Mobile Accessories in Pakistan

  When looking for Mobile Accessories in Pakistan, it’s crucial to note that not all accessories are compatible with every phone model. A faulty cable, charger, or handsfree could potentially harm your customer’s device, eroding trust and resulting in customer loss. The Saddar App is the one-stop solution for purchasing phone accessories in Pakistan at affordable prices conveniently.

 3. Brandon Stark

  With a challenging curriculum and numerous responsibilities, students can easily become overwhelmed. Having a reliable source for assignments eases that burden, allowing students to focus on their clinical skills, improve their understanding of nursing https://www.nursingpaper.com/examples/physical-education/ theory, and ultimately become better healthcare professionals. However, it’s essential for students to choose reputable writing services. Research, ask for samples, and clearly communicate your expectations. The goal is to enhance your education, not just to get the job done. Responsible use of assignment help ensures you maintain your academic integrity and get the most out of your nursing education. So, in summary, it’s not just a service; it’s a valuable partner on the journey to becoming a proficient nurse.

 4. Hassle-Free Hiring

  Servtec specializes in curating virtual co-workers from around the globe. Their platform is not just a service provider; it’s a gateway to a world of premium talent. By partnering with Servtec, businesses can streamline their development processes, all while enjoying Hassle-Free Hiring.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *