TEMPS DE FLORS i 5

TEMPS DE FLORS a Girona. La Festa de les flors, també en diuen. Són uns dies que les flors envaeixen espais únics de la nostra ciutat. Dies que la gent es dona empentes per a poder fer la millor foto, veure la flors més bonica. Dies que els gironins ens sentim orgullosos de la ciutat i l’engalanem de primavera. No deixa de ser un muntatge que es posa i es treu en pocs dies.

I si anem a mirar les flors que ens donen fruit?

Cada any a l’inici de la primavera, a Catalunya, en zones on hi ha grans extensions d’arbres fruiters, com a la Vall de l’Ebre (entre Móra d’Ebre i Miravet), La Segarra, l’Urgell, el Baix Segrià… hi ha períodes de floració dels presseguers, nectarines i cirerers,  que ens ensenya que la natura ha de seguir el seu curs per a poder-nos oferir els seus fruits sucosos… Val la pena veure els colors espectaculars dels camps treballats.

Potser ens caldria tornar a gaudir de l’exterior, de les arrels i del pas del temps.

Hanami és una paraula japonesa que vol dir “mirar les flors”.

Els japonesos tenen les quatres estacions molt marcades i són molt amants de la bellesa de la natura. A l’entrada de la primavera, amb la florida dels cirerers (sakura) els parcs i jardins s’omplen dels pètals rosats d’aquests arbres fruiters. La gent surt a contemplar i a aturar-se davant la natura en plena efervescència.

Actualment ha quedat en la mera contemplació, abans, però, la flor del cirerer indicava als pagesos que era el moment idoni per a plantar l’arròs, aliment bàsic per aquest país. Els cirerers eren arbres que simbolitzaven a Déus de la muntanya i que els ajudaven a tenir una bona collita i bona producció d’arròs.

S’assembla també, a la tradició xinesa de contemplar les flors de la prunera, sobretot ho feien els de la dinastia Tang.

Recuperem doncs, l’espai per a les flors, el temps per a observar. Posem en pràctica el HANAMI.

BON TEMPS DE FLORS, A CASA!