Els invents

Hola a tothom!!!

Enguany a l’Escola Jaume I de Pineda de Mar es treballen els invents. A infantil de P-4 a P-5 ja hem triat el nom de la classe. La classe de P-4 és la dels avions, un P-5 és la dels globus aerostàtics i l’altre P-5 és la dels coets.

Hem treballat moltes coses d’aquests invents: l’inventor, les parts que tenen i com funcionen.

En aquest bloc em centraré amb la classe dels globus aerostàtics, que és la d’un dels P-5 i amb la classe dels coets, que correspon a l’altre P-5.

En el projecte del nom de la classe de la classe dels globus,  hem après les diferents parts dels globus, el nom dels que el van inventar i el seu funcionament. Les taules de la classe tenen noms de parts del globus: les cistelles, els focs, l’envolcall i els cremadors. I a l’altre P-5 s’ha treballat el tema de l’univers, els astronautes, els planetes. Allà les taules tenen noms de planetes del sistema solar.

A la classe tenim un plafó on s’ha anat penjant tot el material que els nens van portar de casa relacionat amb els globus aerostàtics o amb els coets.

Des d’aquest espai presentaré les diferents activitats que hem fet o farem relacionades amb el món dels invents, tant a les classes de P-5 com activitats dels invents que s’han dut a terme o es duran a terme a l’escola aquest any.

Els nens i les nenes de l’escola Jaume I cada dia aprenem moltes coses i estem molt entusiasmats!!!

Benvinguts!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Vol en globus

Els nens de P-5 vam veure un video d’un globus volant!!!

Abans, però de veure aquest video hem fet el projecte del nom de la classe. Amb ajut dels pares i durant tot el primer trimestre, vam aprendre entre tots un munt de noves coses sobre els globus aerostàtics, qui el va inventar, quan, com és i quines parts té i el seu funcionament.

Estàvem tant engrescats que vam tenir una gran idea: vam proposar a la mestra si podíem veure algun video on sortís un globus volant, teníem moltes ganes de veure un de veritat. En les darreres setmanes havíem mirat diversos contes de globus, però només l’havíem vist en dibuix…realment de globus no se’n veuen tants com avions…

Em va semblar una gran idea i dit i fet, vaig trobar aquest video on els nens de la classe del Globus, s’ho van passar d’allò més bé mirant-lo.

A partir d’aquest video, vam començar a fer el globus gegant que posaríem a la porta i donaria nom a la nostra classe.

Vam ocupar tres sessions a l’hora de plàstica i vam confeccionar amb collage un globus com el que surt al video. Aquest globus en acompanyarà tot el curs. Som la classe dels globus aerostàtics!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pel nostre viatge en globus…

California dream – The Beattles

 

A la classe dels globus, de P-5 tot treballant el globus com a invent molt interessant, vam decidir trobar una cançó que ens agradés escoltar tots junts si algun dia fèiem un viatge en globus plegats. Després d’escoltar moltes i totes molt maques, per unanimitat vam triar aquesta dels Beattles, California Dream.

A partir d’aquesta cançó ens vam interessar per conèixer els Beattles, que és un grup musical que cantava a l’època dels nostres pares i avis.

Vam poder escoltar a la classe altres cançons d’aquest grup i totes molt maques, tot imaginant que si algun dia fèiem un viatge en globus, necessitàriem portar música per fer el viatge més alegre.

De moment tan sols és un somni, com el títol de la cançó, però mai se sap, potser algun dia el farem realitat!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dins d’una mà de contes: La dona bonica i el gos lila que va arribar en un coet

Edu3.catA la classe dels coets, de P-5, els infants estaven molt entusiasmats amb tots els descobriments que anàvem fent entorn els coets. Remenant i remenant, vam trobar aquest conte, on apareixia un coet semblant al que donava el nom a la nostra classe i vam voler escoltar-lo.

Després d’escoltar i veure el conte, vam fer una activitat d’inventar contes. A partir del conte del gos lila que  va arribar en coet, van sorgir un munt d’altres idees originals.

Vam fer un treball d’expressió oral on anaven sorgint contes diferents on el protagonista era el coet…

El fil s’ha anat estirant durant tot el primer trimestre i ha donat molt de si. El coet és un invent que ha apassionat als nens i nenes de la classe de P-5. Shan fet moltes descobertes relacionades amb els planetes, els astronautes, laTerra, els Sol…i han participat tan els pares com els infants.

I, a més, han vist la importància, d’aquest invent, el coet, per tal que l’home hagi pogut fer grans descobertes a l’espai. Què interessant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El camí dels invents

El camí dels invents...

Mireu quina activitat més maca s’està fent a l’escola Jaume I: al vestíbul de l’escola s’ha penjat un mural gegant on hi ha un camí mooolt llarg. Cada setmana una de les classes penja una endevinalla relacionada amb un invent important de la història. Una altra classe l’ha d’endevinar i penjar la  sol·lució a la que s’haurà arribat entre tots.

Aquesta setmana li ha tocat als nens i nenes de la classe dels globus de P-5 i l’endevinalla era aquesta:

“Va pel cel, té ales i no és cap ocell”

Els nens i nenes de la classe hem intentat buscar la solució, i un cop l’hem tinguda hem fet una manualitat amb el resultat. Amb aquesta activitat que dura tot el segon trimestre coneixem els invents importants de la història, tot treballant l’expressió oral, la llengua i les arts plàstiques. Quan passem pel vestíbul, encara que no ens toqui aquella setmana, intentem endevinar la que hi ha posada. Ens ho estem passant moooolt bé!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El nostre conte viatger: El globus

Som la classe dels globus aerostàtics, P-5 de l’escola Jaume I i ara podreu veure el nostre conte viatger.

Per seguir coneixent coses dels globus aerostàtics, que és un invent que ens apassiona, també hem escrit un conte entre tots.

Cada setmana el conte se l’endu un nen i amb els seus pares a casa completa una pàgina. Entre tots l’hem anat confegint i encara la història continua.

El recurs de la prestatgeria ens ha estat de gran ajuda: cada setmana, quan un infant portava la nova pàgina, entre tots la introduíem al conte de la prestatgeria. Quan volíem rellegir el conte, connectàvem el canó i podíem veure i llegir les pàgines entre tots. Ens ha agradat molt aquesta nova manera de llegir contes, és fantàstic poder veure un conte gegant tots alhora!! podem corregir coses i introduir de noves si així ho decidim entre tots.

Us regalem un tastet del nostre conte, El globus, que encara no s’ha acabat, l’aventura continua!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Carnestoltes: invents i inventors

Seguint amb el fil dels invents a l’escola Jaume I aquest any tothom s’ha disfressat d’invent o d’inventor. Van sortir disfresses molt originals: de mòbil, de televisió, de ràdio, de semàfor, de globus aerostàtic…i els mestres de llapis.
Una des les disfresses que més èxit va tenir va estar la de científic emulant una mica a l’Einstein que tots tenim al cap…
Abans de celebrar la festa de carnestoltes, però, vam treballar tots els aspectes que es refereixen a aquesta gran festa i ho vam fer amb els petits de P-5 mitjançant aquest cartell que apareix de forma molt gràfica tant el dijous gras, com les cançons típiques o maquillatges de la festa. Aquest cartell ens ha servit de referent per consultar a la classe amb el canó els diferents aspectes del carnestoltes. També l’hem fet servir a l’aula d’informàtica per treballar la festa del carnestoltes a l’àrea de descoberta de l’entorn amb activitats complementàries de l’edu 365.

Aquí teniu el nostre cartell:

Publicat dins de General | Deixa un comentari