6è JA HA VISITAT LA NOVA RAMPA DE PEIXOS DE LA PILASTRA

Els peixos ja poden superar la nova rasclosa de la Pilastra al Ter mitjançant una nova rampa i ahir dilluns 30 de novembre amb els alumnes de 6è A i 6è C ho vam anar a veure tot fent una caminada d’uns 5kms en total. Els companys i les companyes de 6è B hi aniran aquest divendres 4:

El Consorci del Ter ha donat per finalitzades aquesta setmana les obres que han permès recuperar la connectivitat del riu Ter a l’entorn de la resclosa de la Pilastra, ubicada a Montfullà, amb la construcció d’una rampa de peixos. La resclosa està situada al braç dret del riu i té la funció de derivar l’aigua del Ter cap a la sèquia Monar.

 

  “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

AMB ELS ALUMNES DE 6è VISITAREM LA RAMPA DE PEIXOS DE LA PILASTRA

Els propers dies 30/11/2020 i 04/12/2020 de 15:00h a 16:30h amb els alumnes de 6è i durant la sessió d’educació física, anirem a visitar l’entorn de la rampa de peixos que s’ha construït a la Pilastra.

El recorregut total és d’ aproximadament 3,5 kms. L’anada i la tornada són uns 25 minuts per cada trajecte, així tindrem temps d’explicar al cantó del cartell situat a la via verda, des d’on es veu la rampa de peixos,  què és un dispositiu de pas de peixos, perquè es fa i a quines espècies afavoreix.

Recorregut:

  “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

7a setmana: Anem recuperant la normalitat!!!

SETMANA 7

Nova tasca pels alumnes de cicle superior.

Caldrà contestar el següent FORMULARI. L’objectiu és repassar de manera lúdica conceptes relacionats amb la salut: (l’alimentació, el descans, la higiene, els hàbits posturals…) i l’activitat física.

  “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EF especial confinament: “Movem-nos a casa“ VIII

Bones a tots i totes de nou!

Ara que ja fa uns quants dies que es pot tornar a fer esport a l’aire lliure (sense sortir del municipi, no ho oblidem!). Us invito a que em passeu via mail, a la següent direcció: joan@escoladrsobreques.cat les activitats esportives que feu al llarg d’una setmana: caminar, anar a córrer, bicicleta… podeu complementar la informació amb: número de passes, temps dedicat a cada activitat, quilòmetres, etc. …

I a més a més pels que no volgueu sortir de casa… us deixo aquests “tossing challenges d’EF”. No teniu excusa!!!

 

  “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EF especial confinament: “Movem-nos a casa“ VII

Bon dia de nou nens i nenes de l’escola!!!

Aquí us deixo una nova proposta d’EF. És un joc que enllaça l’activitat física i l’alimentació, justament el tema del projecte que ens ocupa. Espero que li dediqueu una estoneta i penseu bé les respostes.                                                                                                        És un joc en castellà així doncs podreu treballar 2 assignatures alhora.                                      Abraçada de gol!

PD: Aquí us deixo l’enllaç per si no hi podeu entrar correctament:

http://www.conlacomidasisejuega.org/jugar/

 

 “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EF especial confinament: “Movem-nos a casa“ VI

Bon dia de nou nens i nenes de l’escola!!!                                                                                    Avui és diumenge 26 d’abril del 2020 i estic molt content, és un gran dia per tots i totes però sobretot per vosaltres, ja que després de 44 dies de confinament per fi podeu sortir a passejar per fora de casa, respirar aire pur, tornar a sentir l’escalfor de la llum del sol, escoltar els ocells… pura màgia. Gaudiu molt d’aquest moment i viviu-lo a tope.                                                                                                                                                                                Jo, per seguir amb la tradició un dia més un deixo una proposta d’EF molt motivant. Espero que us agradi, jo l’he provat i m’ha encantat!!!                                                                  Es tracta d’una proposta d’una MEF de La Rioja: l’Oca d’en Harry Potter.                              Abraçada de gol!                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Us deixo l’enllaç per si no ho podeu veure bé: https://sites.google.com/view/ef-a-casa/47                                                                                                                                             “L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | 1 comentari

EF especial confinament: “Movem-nos a casa“ V

Hola nens i nenes!

Avui us proposo que treballeu l’expressió corporal des de casa a través del següent enllaç: sites.google.com/view/ef-a-casa/17 on veureu diferents propostes de coreografies musicals.

Només heu de fer clic!

“L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EF especial confinament: “Movem-nos a casa“ IV

Bon dia nens i nenes de l’escola 😀 .

Seguim amb més propostes d’activitat física per fer a casa durant aquests dies de confinament. Les podeu fer sols o en família, en espais reduïts i sense o amb poc material.

Avui toca la proposta IV!!!

Us recordem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana realitzar: Infants i adolescents. 60 minuts d’activitat física cada dia de la setmana!!! 

També és important descansar un mínim de 8 hores diàries, seguir unes pautes d’alimentació saludable i no dedicar excessiu temps als dispositius electrònics.

PROPOSTA IV, FEU CLIC AL SEGÜENT ENLLAÇ:

“L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Quins beneficis ens aporten una bona alimentació i l’activitat física?

Cada vegada hi ha més persones que són conscients que l’alimentació és un aspecte de gran importància per tenir una bona salut i que, quan aquesta alimentació es complementa amb l’activitat física, la combinació és pràcticament imbatible. Alimentar-se no és res més que proporcionar els nutrients adequats al nostre cos.

Imagineu fins a quin punt n’és d’important que des de fa dècades els científics ens diuen que totes les seves investigacions conclouen de manera rotunda que la majoria de malalties no transmissibles actuals, com l’obesitat, els problemes cardiovasculars, el càncer o la diabetis, per citar-ne alguns, es poden reduir o evitar completament amb uns bons hàbits alimentaris.

L’alimentació és un factor clau per tenir un bon estat de salut. En realitzar exercici físic, gastem molta més energia i les demandes de nutrients augmenten, doncs el nostre cos funciona a molta més velocitat. Aquestes demandes es poden cobrir a través de dues maneres:

  • El nostre cos obté nutrients a partir de les reserves que hem creat a través dels aliments consumits amb anterioritat.
  • Obtenint els nutrients a través de l’alimentació i usant-los de manera instantània.
    Les nostres reserves són limitades, per la qual cosa resulta fonamental que quan fem esport cuidem la nostra alimentació.

Si t’agrada fer esport recorda que una alimentació variada i equilibrada al costat d’una bona hidratació és clau per assegurar un bon rendiment esportiu.

Quins beneficis té l’activitat física?

“L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA 6/4/20

Bon dia nens i nenes de l’escola!!!

En aquest nou article us deixem un vídeo amb una proposta de sessió d’educació física que podeu fer a casa amb molt poc material. Esperem que us agradi.

Abraçada de gol!!!

NOMÉS HEU DE CLICAR AL SEGÜENT ENLLAÇ:

https://drive.google.com/file/d/1gAA81SgoRwTB7-YQEyHUt6j_S84s2nwx/view?usp=sharing

“L’EF mou el ❤️ de l’escola”

Publicat dins de General | 1 comentari