M.SOCIAL 6è.

Cada dues setmanes tindreu una activitat de Medi Social per fer:

Aquesta feina la vaig donar en paper el darrer dia d’escola. Ara vull l’activitat en un document word al meu correu: asagarr5@xtec.cat

El resultat de la Revolució Francesa va ser  la conversió de la monarquia absoluta en una monarquia constitucional. Més endavant va arribar la República.

Després de fer dues lectures on queda definit les tres formes de govern.

1.Torna a explicar amb les teves paraules el que vol dir Monarquia absoluta, constitucional i República.

 

Monarquia absoluta

Sistema polític predominant a Europa entre els segles XVI i XVIII, en què el rei concentra tots els poders (executiu, legislatiu, judicial). El seu poder absolut es justificava en considerar que li era delegat per voluntat divina.

Per extensió, qualsevol sistema polític en què el governant o la institució que exerceix les funcions de govern no té limitacions de tipus jurídic.

Doctrina que propugna, defensa i justifica el sistema polític absolutista.

Monarquia constitucional

Règim polític democràtic en el qual el rei, el cap de l’Estat, regna però no governa, ja que els seus actes sempre han de ser avalats per la signatura del president del govern o del ministre que en sigui responsable.

República

Forma de govern representativa, en la qual el càrrec de cap d’estat no és hereditari ni vitalici, sinó resultat d’una elecció popular, directa o indirecta.

La idea republicana neix amb el concepte de sobirania nacional i té les seves primeres realitzacions en la independència nord-americana i la Revolució Francesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *