Introducció
L’equip docent de secundà ria de l’IE Greda hem desenvolupat aquest projecte per l’alumnat de 1r d’ESO per tal de conscienciar la comunitat educativa sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica a la vida de les persones i dels altres éssers vius.
Per donar resposta a aquesta pregunta, el centre s’ha adherit al projecte Educacont de mesura de la qualitat de l’aire. A l’institut disposem d’una estació de mesura que recull i transmet dades a la xarxa de diferents parà metres atmosfèrics.
L’IE Greda forma part del programa d’innovació SteamCat del Departament d’Educació. És per això que s’han utilitzat també materials d’aquesta plataforma i se n’han desenvolupat de nous.
Objectius del projecte
- Conscienciar la societat dels efectes de la contaminació atmosfèrica en l’entorn natural i en la vida de les persones.
- Recollir i analitzar dades reals amb estacions de mesura de contaminació atmosfèrica.
- Implicar l’alumnat en la presa de decisions per millorar el medi ambient de l’entorn més proper.
- Treballar de forma cooperativa com a eina d’aprenentatge en la qual els alumnes s’organitzen en petits grups per treballar junts. Es treballa la socialització, el coneixement compartit i l’aprofitament del saber entre els mateixos alumnes.
- Muntatge i posada en funcionament d’una estació meteorològica amb sensors atmosfèrics.
- Participar en un projecte cientÃfic de ICN2 (Institut Nanociència i Tecnologia de Catalunya) que s’inspira en el procés de captació natural de CO2.
- Programar amb Arduinoblocks
- Passar dades en directe – OT thingspeak
- Conèixer els efectes dels principals contaminants atmosfèrics sobre la salut de les persones
- Dissenyar i programar una APP de mòbil per exposar els resultats obtinguts i enllaçar les dades atmosfèriques.