Fast Car

La classe de 1r de TEI grup X ha estat treballant els anuncis i una de les activitats que van fer per petits grups va ser crear-ne un!

El grup de la Marina, l’Ari, l’Alba i la Melani van crear l’anunci “FAST CAR” amb la finalitat de trencar amb la publicitat enganyosa i sexista.

L’anunci que van crear era sobre cotxes, amb el missatge de mostrar-nos una joguina dedicada per a nens i nenes. Ja que per a jugar amb un cotxe no cal que hi hagi un gènere específic, qualsevol persona pot jugar amb ell. Al final de l’anunci diuen una frase molt significativa que és “No facis de les teves preferències les seves decisions” reivindicant la importància de la llibertat de decisions en els infants, en aquest cas, amb les joguines.

A l’hora de crear l’anunci hem seguit els recursos que utilitzen els publicistes per captar l’atenció dels espectadors, com repetir la imatge, ja que constantment surten els cotxes en acció, utilitzar una música instrumental que enganxa, alterar la mirada amb la perspectiva de les imatges del cotxe per a incitar la compra dels infants i utilitzar un decorat fictici per a augmentar la seva espectacularitat.

Per fer el decorat van utilitzar materials de l’aula, la seqüència on es veu el cotxe en una carretera de color plata amb un fons negre va estar feta amb cartolina i el fons de gespa amb flors, com si fos un bosc, va ser reutilitzat d’una altra activitat, aquesta manualitat estava feta amb cartró i pintura.

Treballar aquesta activitat va ser molt significatiu, ja que abans de crear l’anunci van estar analitzant anuncis sexistes o que fomentin la publicitat enganyosa i així conscienciar-se de tot el que no està bé i de com els publicistes s’aprofiten de la innocència dels infants, això va facilitar la creació de l’anunci, ja que tenien molt clar els actes que volien evitar i sobretot quins valors defensar !

https://drive.google.com/file/d/1Z2sPKnkq4Et6EXea7tmxIyr_xpGKefKu/view?usp=sharing

Marina Cano