ESPAI DE LLUM

ESPAI DE LLUM

A partir de l’experimentació amb elements lluminosos es desenvolupen i sorgeixen múltiples situacions d’aprenentatge.

La llum, com a element present en la natura i també com  a element artificial, dona la possibilitat de combinar múltiples accions a partir del joc, l’experimentació, la ciència, l’art… I que es generin moments i oportunitats on l’infant experimenti i desenvolupi la seva creativitat i coneixement.

A l’aula s’ha creat l’ambient d’ambient d’aprenentatge de llum, on es promou  que els infants siguin protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, estimulador, creatiu i participatiu on els nens i nenes actuïn.
En aquest espai es troben 3 activitats. Aquestes estan repartides en tota l’aula, i busquen ajudar al desenvolupament de diferents aprenentatges, com poden ser la imaginació, la creació o el desenvolupament cognitiu dels infants, entre altres.

  • TAULA DE LLUMS

    

Informació:

Els infants desenvolupen  la seva creació i imaginació i augmenten la curiositat.
S’estimularà als infants amb múltiples nivells : l’experimentació i utilitzant els sentits, com la vista i el tacte.

Materials:

Per fer-ho hem fet servir una taula petita i unes llums LEDS de colors (reciclades). A sobre li hem posat una placa de metacrilat per tal que no puguin tocar les llums. A través d’un comandament es podrà canviar el color de les llums gràcies a un control remot.

  • MURAL DE COLORS

    

Informació:

S’ha fet un mural negre de la mida d’una finestra, on hem retallat les diferents figures i hem posat el paper cel·lofana en aquests espais. A través d’un foc de llum posat darrere del mural els colors de les figures seran traspassats a l’espai.

En aquesta activitat els infants potencien el desenvolupament cognitiu com  per exemple,: l’atenció i la memòria.

Materials:

Per fer-ho hem fet servir un mural negre de la mida d’una finestra, on hem retallat les diferents figures i hem posat el paper celofan en aquests espais. A través d’un foc de llum  posat darrere del mural els colors de les figures seran traspassats a l’espai.

  • ESPAI DE LLUM NEGRE

  

Informació:

Aquest és un espai lliure, ja que no té una activitat determinada, els infants seran els que decideixen on predomina la seva atenció i que és això que els ve de gust realitzar.

En aquest espai:

  • Dissenyarem diferents figures amb cartolina fluorescent
  • Farem ús de polseres fluorescents, gafes amb llums, joguines amb colors fluorescents i altres objectes que també tinguin aquests colors
  • Mitjançant un mural negre i llum negre potenciarem els colors fluorescents per tal que sigui més visual

L’objectiu de l’espai és fomentar la creació i l’autonomia dels infants, per tal d’utilitzar tots els recursos que es disposin en aquest.

Materials:

Dos murals negres;un per posar a sobre tots els objectes utilitzats en l’activitat, i altre per posar les diferents formes com si fos un mural a la paret.

⇒Redactat per Marc Hernández Medina, 1r TEI Grup Y (2020-2021)