ARTÍSTIC

AMBIENT D’APRENENTATGE: ARTÍSTIC

 • Qui som?

Bona tarda a tothom, sóm 5 noies de primer d’educació infantil a l’Institut Ribot i Serra.
El 6 de novembre, vam poder gaudir de fer un treball on podíem plasmar un ambient d’aprenentatge infantil.

 • Quin ambient hem treballat?

El meu grup, Natalia Cabello, Cristina Camús, Carlota Cabello, Alba Figueras i jo, Alexia Balaguer, vam decidir optar-nos per l’ambient artístic.

 • L’ambient d’aprenentatge artístic:

L’ambient d’aprenentatge artístic és un espai on podem basar-nos en l’art, la motricitat, la imaginació i la creativitat, així, afavorint les capacitats motrius i cognitives de l’infant, i posar-les en pràctica.

 • Objectius:

Els objectius que volíem assolir amb aquestes activitats són:

 1. Afavorir la imaginació dels infants
 2. Millorar la comunicació entre infants
 3. Afavorir les capacitats cognitiva i la motriu
 • Us donem la nostra opinió: 

Considerem que és un ambient que està infravalorat i volíem donar-li més valor, ja que també és important que, tant els infants com els i les joves, desenvolupin la seva imaginació, i no tan sols aprendre a llegir i escriure.

 • Les activitats que vam realitzar: 

El primer que vam fer va ser planejar el nostre ambient i les activitats que volíem fer amb els nostres infants.
Vam optar per crear un mural amb les mans de tots i totes les infants de l’aula, amb pintura, i posar el nom de cada infant a la seva mà. Nosaltres, les educadores, també vam participar; amb això, volíem fomentar la imaginació, la diversió, l’exploració de diferents materials i textures, i la motricitat fina.

A la segona activitat, vam optar per seguint afavorint l’exploració de materials i textures, i la motricitat, afegint també l’aprenentatge de nous animals, i el raonament dels seus noms i sons.
Vam fer animals amb plastilina! I que bé ens van sortir!
Primer, vam separar els colors de la plastilina i vam començar a fer les formes que s’havien de fer, les vam enganxar, i per últim les vam posar cola perquè es quedés enganxat. Finalment, vam agafar una cartolina i vam posar el nom de tots els animals que havíem creat, els van enganxar cadascú dalt del seu nom corresponent i ho vam presentar a la classe.

 • Conclusions:

Creiem que són activitats lúdiques, on podem ajuntar la diversió i l’aprenentatge.
Des del nostre punt de vista, és un ambient important de tenir a totes les escoles, ja que es desenvolupen moltes coses, i també s’afavoreixen.
Ens ho vam passar molt bé fent aquesta activitat, ens agrada molt fer manualitats i activitats amb els infants que ajudin a desenvolupar la motricitat. I el grup ens vam complementar molt bé. Ho tornaríem a repetir mil vegades més!

 • Fotografies i vídeos del nostre treball!

Us deixo unes fotos i l’enllaç d’un TikTok que vam fer amb la preparació i el resultat final. Esperem que us agradi ❤️
https://vm.tiktok.com/ZSsNfvgh/

By: Alexia Balaguer Castilla.