Exercici 13 per Xavi Munner i Arnau Subrà.

COMISSIÓ NACIONAL DEL MERCAT DE VALORS D’ESPANYA

És l’organisme encarregat de la supervisió i inspecció del mercat de valors d’Espanya i de l’activitat dels que intervenen. Estableix un marc regulador adaptat a les exigències europees, creat pel correcte desenvolupament dels mercats de valor espanyols i per crear noves mesures per protegir als inversors. Un altre objectiu és vetllar per la transparència d’aquests mateixos mercats i per una correcta formació dels preus. Com? Rep una gran quantitat d’informació sobre l’actual mercat que es conté ens els registres Oficials, els quals són de caràcter públic.

Les funcions dels agents de borsa tenen lloc en la seva intervenció en els contractes de compravenda dels valors immobiliaris ens les borses de comerç, i en els contractes bancaris. entre les seves obligacions destaca la d’entregar nota subscrita de les operacions ens les que es va invertir amb les condicions de la seva negociació. La nota dita anteriorment és un document probatori de la celebració del contracte al qual es refereix.

 Les principals empreses que cotitzen a la borsa de Wall Street són, actualment: 3M, ABBOTT LABS, ABBVIE, ABERCOMBRIE FTCH-A, etc.

A Bèlgica, la principal borsa és la que es trova a Brusel·les.

Les emprese amb accions més actives són les següents: ING Groep, Engie, AB Inbev, KBC, Ageas, Proximus, Galapagos, bpost NV, Umicore, Solvay.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Exercici 13 per Xavi Munner i Arnau Subrà.

  1. xavimunner diu:

    Exercici 13 fet:

  2. Joaquim diu:

    Bé.

Deixa un comentari